Rămâi conectat

Actualitate

Guvernul României înființează un grup operațional pentru a ajuta orfanii și copiii neînsoțiți care vin din Ucraina 

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul României înființează un grup operațional pentru a ajuta orfanii și copiii neînsoțiți care vin din Ucraina

Guvernul României a decis înființarea Grupului Operativ pentru Copiii Neînsoțiți, pentru a ajuta orfanii care vin din Ucraina dar și copiii care ajung în România neînsoțiți, tranmsite Ministerul Familiei într-un comunicat de presă.

„Criza umanitară de la granița României ne obligă să luăm decizii clare pentru protecția copiilor fugiți din calea bombelor! Au fost adoptate, la propunerea noastră, măsuri noi pentru de sprijin pentru orfanii care vin din Ucraina, dar și pentru copiii care ajung în România neînsoțiți de părinți”, se arată în comunicat.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse stabilește, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educatiei Naționale și Ministerul Sănătății, procedura pentru înregistrarea, tranzitul, șederea si protecția acestor copii.

Comunicatul integral transmis de Ministerul Familiei și Tineretului și Egalității de Șanse:

Criza umanitară de la granița României ne obligă să luăm decizii clare pentru protecția copiilor fugiți din calea bombelor! Au fost adoptate, la propunerea noastră, măsuri noi pentru de sprijin pentru orfanii care vin din Ucraina, dar și pentru copiii care ajung în România neînsoțiți de părinți.

Guvernul României a decis înființarea Grupului Operativ pentru Copiii Neînsoțiți. În fiecare județ și sector al Capitalei, se formează un astfel de grup, cu specialiști în asistență socială, inspectori școlari, inspectori sanitari și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale. Grupul Operativ identifică cea mai bună soluție de protecție pentru fiecare copil neînsoțit care intră în România.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse stabilește, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educatiei Naționale și Ministerul Sănătății, procedura pentru înregistrarea, tranzitul, șederea si protecția acestor copii. Trebuie să știm în fiecare clipă unde se află fiecare copil neînsoțit și cine îl are în grijă.

Ne-am asigurat că direcțiile județene de asistență socială și protectia copilului au suficienți angajați specializați pentru a îngriji copiii fără părinți din Ucraina, unii dintre ei cu probleme de sănătate, fără a-i neglija pe copiii români pe care-i au deja în grijă. Direcțiile județene pot angaja de urgență, fără concurs, asistenți sociali care să se îngrijească de acești copii refugiați.

Copiii care ajung neînsoțiți în România din cauza războiului din Ucraina beneficiază de protecție la fel ca orice alt copil. Ultima grijă a autorităților locale, care duc acum greul, trebuie să fie banii. Ne-am asigurat că sunt resurse guvernamentale pentru toate cheltuielile făcute de primării și consilii județene pentru a le asigura copiilor refugiați condiții normale de viața.

Copiii nu au nici o vină în această luptă, dar traumele din aceste zile le-ar putea marca întreaga viață. Depinde doar de noi să le oferim liniște, protecție si căldură sufletească.

sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Se majorează pensiile de la 1 ianuarie 2025? În anul 2024 a existat o indexare de 13,8%, cât și o recalculare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se majorează pensiile de la 1 ianuarie 2025? În anul 2024 a existat o indexare de 13,8%, cât și o recalculare Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a fost întrebată luni, 23 decembrie 2024, de către jurnaliști, dacă vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2025. Ministrul a ezitat să răspundă, în contextul în care la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea