Rămâi conectat

Sport

Golgheterul all time al „alb-negrilor” dat afară verbal de Unirea

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Din 2005 şeful Centrului de copii şi juniori al clubului unirist, calificat de 3 ori la turneele zonale, cu o carieră prodigioasă de 28 de ani la Unirea Alba Iulia, golgheterul all time al formaţiei ardelene, în 9 sezoane principalul marcator al grupării din „Cetate”… Dacă nu l-aţi identificat deja, vă spunem că este vorba de numele lui Neluţu Popa, cel care la începutul lunii iunie a fost „pus pe liber” de echipa dragă sufletului său. Cel care încânta suporterii cu stângul său de aur, împreună cu alţi doi tehnicieni, Adorian Himcinschi şi Adrian Bicheşi a refuzat să accepte amânarea achitării restanţelor din 2010 şi i s-a transmis direct: „Dacă nu semnezi, atunci o să semnezi preavizul”. Fosta glorie a Unirii avea de încasat trei salarii, un total de 4500 lei, o bagatelă (un sfert din cât câştigau lunar unii „stranieri”), raportat la miile de euro aruncate pe fereastră în Liga 1 cu diverse transferuri, care mai de care mai pompoase… „Eu am mai renunţat în 2005, când s-a întors Ţălnar la Alba la 50 de milioane. Atunci am zis că e un nou început şi nu mă cramponez de un memoriu”, a spus Neluţu, ce a împlinit 51 ani în 14 martie.
Creşte talente şi e pus pe liber!
„Dacă credeţi că asta merit, sunt profund dezamăgit. Dumneavostră nu vă convin oamenii cu personalitate, dar vreau să ştiu exact motivele pentru care sunt dat afară”, a replicat Neluţu Popa la discuţiile cu şefii Unirii. Ameninţarea verbală, una dură, nu s-a materializat deocamdată în acte, însă cele petrecute, episodul tensionat, a lăsat urme. „Am trăit o deziluzie, totul mi-a produs un gust amar. Mă gândeam, uite ce preţuire este faţă de mine, când cu jucătorii crescuţi de mine clubul a câştigat bani frumoşi”, a mai afirmat tehnicianul din Cetatea Marii Uniri.
Puzderie de jucători lansaţi
Într-o ordine aleatorie, Lasc, Cl. Oara, Potopea, A. Ianc, Selagea, I. Grozav, Gh. Grozav, C. Cristea, A. Câmpean, Hârciagă, N. Stanciu, Al. Giurgiu, Fl. Ilie, F. Himcinschi, Schuller (cu vârste între 23 şi 17 ani), sunt numele care în acest interval de timp i-au trecut prin mâni, descoperite direct sau preluate, şlefuite şi antrenate în diverse perioade de timp de la celelalte grupe de juniori ale „alb-negrilor”. Iar FC Unirea Alba Iulia a încasat până în prezent suma de 420.000 euro prin vânzările lui Gicu Grozav şi Călin Cristea. „Am crescut destui jucători localnici în 6 ani, bineînţeles şi cu ajutorul colegilor de la club, Alexandru Kalanyos şi Vasile Ursu. Am vrut binele Unirii, să facem o echipă localnică. Sunt convins că generaţia aceea cu Gicu şi Cipri Selagea, cei din anul 1988 şi mai mici, nu juca mai rău în Liga 1 decât «implanturile» plătite cu 10.000 euro pe lună”, a comentat necăjit Neluţu Popa. În poză este echipa de vis care a izbutit ultima promovare în Divizia B, în 1988, Neluţu este în centru, alături de prietenul său Iani Mitracu, iar pe rândul din mijloc, primul din dreapta este Nicolae Lupu (fostul, oare?, preşedinte executiv).
S-au încasat 420.000 euro!
Deşi a recunoscut că nu se aştepta la asemenea tratament, Neluţu Popa nu a dorit să se răfuiască cu oficialii unirişti prin intermediul presei. „Tot ce s-a întâmplat în cazul meu, m-a lăsat fără prea multe cuvinte. N-are sens să acuz pe nimeni sau să discut managementul clubului, dar oricum se vede că mulţi din foştii juniori au ajuns gratis prin alte părţi”, a mai spus Neluţu Popa, cel care l-a avut sub comandă la Unirea şi pe Dinu Moldovan, portarul lui Espanyol Barcelona şi al lotului naţional de tineret. Curios sau poate nu, deşi mai-marii Unirii se laudă că pepiniera produce masiv, în acest moment, antrenorii care au muncit din greu cu junii albaiulieni nu se bucură de recunoştinţă şi nu se mai regăsesc în structura clubului. Exemple: Vasile Ursu, Alexandru Kalanyos, Neluţu Popa, şi dintr-un alt punct de vedere lista poate continua şi cu Adorian Himcinschi sau Adrian Bicheşi.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Nicolae Stanciu, gest remarcabil la revenirea tricolorilor în țară

Dan HENEGAR

Publicat

în

Nicolae Stanciu, gest remarcabil la revenirea tricolorilor în țară Peste 500 de fani au așteptat prima reprezentativă de fotbal a României la Mogoșoaia, iar atmosfera a fost una extraordinară după ce tricolorii au reușit calificarea în optimile de finală la EURO 2024, scrie prosport.ro. O parte dintre jucătorii care s-au aflat în lotul lui Edi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea