Rămâi conectat

Ştirea zilei

Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului Blaj la Unirea FM: „Nu am externalizat nici un serviciu și facem totul cu costuri la jumătate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului Blaj la Unirea FM: „Nu am externalizat nici un serviciu și facem totul cu costuri la jumătate”

Invitat miercuri, 29 ianuarie la Radio Unirea FM, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar a vorbit printre altele și despre cum a reușit primăria să ducă atâția bani din bugetul propriu în investiții, soluțiile fiind numărul redus de angajații în funcții publice și neexternalizarea serviciilor.

„Câștigăm aproape 2 milioane de euro în plus la buget prin două aspecte, numarul redus de angajați pe functii publice și prin faptul ca nu am externalizat nici un serviciu și facem totul cu costuri la jumătate.

Noi avem dreptul la 201 funcți publice și administrative și avem acum 89, însă cu acest personal absolut toate sarcinile prevăzute de lege. Din toate aceste lucruri câștigăm aproape 2 milioane de euro pe ani, ceea ce pentru o comunitate mică cum e Blajul înseamnă foarte mult.

Avem deszăpezirea în regie proprie, de exemplu anul asta nu am plătit nimic că nu a nins, alții plătesc și staționarea, pentru că așa trebuie plătit. Tot în regie proprie avem iluminatul public, măturatul, zonele verzi, reparațiile mărunte a tot ce înseamnă drumuri, trotuare, locuri de parcare,

Toate aceste lucru le facem noi cu personal propriu în condiții de organizare tot mai bune de la an la an, pot să spun că acționăm ca orice firmă cu o planificare și un target stabilit.

Cam acestea ar fi cheile cu care reușim să ducem atâția bani din bugetul nostru în investiții, chiar dacă asta înseamnă muncă suplimentară pentru mine și pentru colegii mei din administrație”, a declarat Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului Blaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Prăpăd la Sohodol după o vijelie puternică: Mai mulți copaci, puși la pământ de vântul puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prăpăd la Sohodol după o vijelie puternică: Mai mulți copaci, puși la pământ de vântul puternic O vijelie puternică a făcut prăpăd la Sohodol. După zilele caniculare, furtunile lovesc cu la fel de multă putere mai multe zone din județ. Citește și: VIDEO | Natura s-a dezlănțuit vineri la Șibot: Ploaie torențială și rafale de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea