Rămâi conectat

Monden-Clubbing

Fundaţia Comunitară Alba a dăruit unui număr de 158 de copii din judeţ cele 345 de jucării donate în cadrul „Fabricii de Bucurii”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru al treilea an consecutiv, Fundaţia Comunitară Alba a transformat generozitatea celor care au donat jucării în cadrul evenimentului „Fabrica de Bucurii”, desfăşurat în mod tradiţional la Alba Mall, în multă bucurie, prin oferirea acestora unor copii din judeţ cu care soarta nu a fost prea îngăduitoare.
Având pe post de „Moşi Crăciuni” şi „Crăciuniţe” staff-ul fundaţiei şi membri ai echipei YouthBank, cele 345 de jucării, donate în marea lor majoritate de albaiulieni, au ajuns la un număr de 158 de copii din 8 localităţi ale judeţului Alba, copii provenind atât din familii fără posibilităţi, cât şi din centre speciale, împlinindu-se astfel menirea pentru care au fost dăruite.
Primii beneficiari ai jucăriilor au fost micuţii de la casele de tip familial „Sf.
Maria” şi „Sf. Ana” din Alba Iulia (în total 23 de copii), urmaţi de 32 de copii din familii fără posibilităţi materiale din cartierul Bărăbanţ, această ultimă acţiune fiind realizată împreună cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Alba Iulia. Ajutoarele lui Moş Crăciun au dăruit apoi jucării unui număr de 24 de copii din familii fără o stare materială bună din Teiuş, Şard, Alba Iulia, Ampoiţa şi Vinţu de Jos. Frumoase jucării au primit şi cei 25 de copii din Aşezământul Social „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Aiud şi respectiv din Centrul Maternal „Speranţa” din Alba Iulia. Ultimii beneficiari ai acestei acţiuni de suflet au fost cei 54 de copii de grădiniţă din localităţile Meşcreac, Leorinţ şi Rădeşti, localităţi în care, în general, starea materială a locuitorilor este mai modestă.
„Dacă anul trecut am ajuns cu jucării în patru localităţi din judeţ, anul acesta ne-am mobilizat mai bine şi am dus jucării în 8 localităţi. Deşi am avut ceva de umblat, a meritat din plin. Fără nici o excepţie, toţi copiii s-au bucurat enorm atunci când au primit jucăriile. Chiar dacă acestea nu au fost noi, au fost în stare bună şi foarte bună, iar asta arată sufletul deosebit al celor care le-au donat. Bineînţeles, aşteptăm cu nerăbdare a patra ediţie a Fabricii de Bucurii, care va avea loc în luna decembrie a acestui an, când sunt convins că zeci sau sute de albaiulieni inimoşi vor face fericiţi, prin jucăriile pe care le vor dona, zeci sau sute de copii din judeţul nostru” a declarat Dorin Sava, directorul Fundaţiei Comunitare Alba.

A. M.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The Fall Guy / Cascadorull Avanpremiera Regia: David Leitch Cu: Aaron Taylor-Johnson, Ryan Gosling, Emily Blunt, Teresa Palmer Gen Film: Actiune, Drama Durată: 119 min Rating: AP 12 Este cascador și, la fel ca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea