Rămâi conectat

Actualitate

Fumatul face ravagii printre români. Peste 80 la sută din cancerele pulmonare sunt atribuite consumului de tutun

Bogdan Presecan

Publicat

în

Ultimele date statistice privind fumatul în rândul populației din România au determinat Ministerul Sănătăţii să înființeze un comitet interministerial care să coordoneze, pe termen mediu şi lung, elaborarea şi implementarea politicilor şi acţiunilor de control al consumului de tutun în România.

fumatPotrivit Ministerului Sănătăţii, în anul 2012, 82% dintre decesele prin cancer de plămân din s-au datorat fumatului, peste 10.000 de români decedând din cauza cancerului pulmonar.

În doar patru ani, între 2008 și 2012, procentul cazurilor de cancer pulmonar a crescut cu 9,6%.

Rata mortalității în rândul pacienților diagnosticți cu cancer pulmonar este extrem de ridicată, unul dintre motivele principale fiind diagnostigarea în faze avansate a bolii. Datele statistice arată că în România, 55% dintre decesele datorate bolilor respiratorii cronice şi 19% dintre decesele cauzate de boli cardiovasculare sunt asociate cu fumatul de tutun.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea