Rămâi conectat

Ştirea zilei

Fuga de responsabilitate a PDL Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Odată trecut la Primărie, Spitalul Orăşenesc Cugir devine un subiect agreat pentru liderul local al PDL, Radu Roşian care, dintr-o dată, a devenit foarte vocal în legătură cu soarta unităţii medicale. Nu la fel de comunicativ a fost domnul Roşian la începutul anului când partidul din care face parte a trecut unitatea medicală din Cugir pe lista celor ce urmau să fie desfiinţate sau reorganizate. Din fericire pentru populaţia cugireană au existat reacţii prompte atât din partea conducerii primăriei şi spitalului, cât şi din partea PNL Cugir care a reuşit să mobilizeze populaţia şi forţele politice din localitate în jurul spitalului. Faptul că liberalii „au umblat pe străzi cu tabele pentru semnături de susţinere a spitalului”, cum ne reproşează liderul PDL, a reprezentat ultima soluţie într-o situaţie limită, cu efecte nefaste asupra populaţiei.
Referitor la afirmaţia domnului Radu Roşian de săptămâna trecută, cu privire la pericolul desfinţării spitalului, suntem determinaţi să credem: fie că domnia sa are cunoştinţe despre o nouă tentativă a guvernului, fie că încearcă să mimeze un interes pentru un sector pe care l-au tratat superficial şi nu l-au susţinut financiar cu absolut nimic. Încă nu am auzit de o contribuţie semnificativă a factorilor de decizie a PDL la relansarea spitalului! Şi spunem acest lucru deoarece, deşi sunt reprezentanţii partidului de guvernământ la nivel local, nu au manifestat nici cel mai mic interes pentru sprijinirea proiectelor pe care Primăria le-a depus la Ministerul Sănătăţii, în vederea atragerii unor fonduri ministeriale sau europene. Singurul lucru bun pe care l-a făcut PDL este acela că nu a desfiinţat Spitalul Orăşenesc Cugir.
În ciuda faptului că întreaga responsabilitate a fost aruncată în spatele administraţiei locale, ale cărei resurse financiare sunt limitate, primăria a alocat unităţii medicale importante sume de bani pentru diferite lucrări de reparaţii. Totodată a reuşit să procure echipamente prin sponsorizări şi să atragă, pentru început, două cadre medicale tinere. Este dovada faptului că lucrurile se mişcă.
PDL Cugir trebuie să înţeleagă că Spitalul Orăşenesc Cugir nu este nici al primarului, nici al PNL-ului, nici al altor persoane sau grupuri de persoane, ci este al cetăţenilor oraşului Cugir. De aceea, PNL Cugir nu va fi niciodată de acord cu desfiinţarea acestuia fără consultarea populaţiei.
Considerăm că este esenţial să se înţeleagă că orice implicare pozitivă în existenţa acestei unităţi spitaliceşti serveşte locuitorilor, ale căror interese le reprezentăm. De aceea, retragerea membrilor PDL din CA-ul instituţiei medicale nu reprezintă altceva decât o fugă de responsabilitatea pe care, fie că vor fie că nu, o au faţă de oamenii din Cugir.
Biroul de Presă PNL Cugir


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea