FOTO/VIDEO Alba Iulia: Proiectul „Măsuri integrate de ocupare în cartiere” a ajuns la final. 92 de persoane şi-au găsit un loc de muncă
Proiectul „Măsuri integrate de ocupare în cartiere” a ajuns la final, iar rezultatele acestuia ne-au fost prezentate astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc, începând cu ora 11.00, la Hotel Transilvania, de către Andreea Groza, managerul proiectului.
În cadrul proiectului 580 de persoane au beneficiat de servicii integrate, iar dintre acestea un număr de 92 persoane şi-au găsit un loc de muncă. Au fost create un număr de 14 afaceri noi (SRL-D, PFA) şi au fost cursaţi un număr de 144 de persoane pe diferite domenii. Totodată, au vorbit despre importanţa proiectului, Mircea Hava primarul municipiului Alba Iulia, Crina Iacob – director Direcţia Programe şi Nicolaie Moldovan – şef Serviciu Proiecte Comunitare.
„Alba Iulia demonstrează că poate să scrie şi să aplice proiecte. „Măsuri integrate de ocupare în cartiere” este un proiect interesant. Pentru Primăria municipiului Alba Iulia va fi un instrument de lucru, urmând să se dezvolte de aici alte proiecte, cum ar fi un proiect despre comunitatea urbană. Dacă vrei să dezvolţi ceva obligatoriu trebuie să ai ceva înainte, un studiu făcut de cei care se pricep”, a declarat primarul Mircea Hava.
Au fost prezenţi în sală, şi le-au fost aduse mulţumiri pentru implicarea în proiect, doamna Rodica Andronescu, Horia Timiş, Adina Bujor, Adrian Florin şi primarul Sebeşului, Alexandru Dăncilă.
Proiectul „Măsuri integrate de ocupare în cartiere” a fost implementat pe o perioadă de 24 luni de Municipiul Alba Iulia în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba şi a fost finanţat prin Fondului Social European, Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare” Domeniul major de intervenţie 5.1. „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”.
Obiectivul general al proiectului a constat în facilitarea accesului la servicii specializate şi pachete de formare profesională în vederea îmbunătăţirii măsurilor integrate de ocupare a şomerilor, şomerilor de lungă durată, a tinerilor, a persoanelor inactive şi a celor aflate în căutarea unui loc de muncă la nivelul cartierelor municipiului Alba Iulia.
Proiectul a avut un buget în valoare totală de 1.932.251,00 RON, din care Asistenţa financiară nerambursabilă 1.825.800,00 RON reprezentând 91% din valoarea eligibilă a proiectului, iar contribuţia solicitantului este de 164.322,00 RON, reprezentând 9% din valoarea eligibilă a proiectului, diferenţa reprezentând valoarea neeligibilă a proiectului.
Menţionăm faptul că, la finalizarea proiectului, grupul ţintă prevăzut a fost depăşit, fiind luate în evidenţă un număr de 580 de persoane care au beneficiat de servicii integrate. Dintre acestea un număr de 92 persoane şi-au găsit un loc de muncă şi au fost create un număr de 14 afaceri noi (SRL-D, PFA). Totodată au fost cursaţi un număr de 144 de persoane, respectiv: curs cosmetică 20 persoane, curs manichiură-pedichiură 22 persoane, curs îngrijitor copii 28 persoane, curs masaj 26 persoane, curs make-up 10 persoane, curs peisagist-floricultor 24 persoane şi curs animator socio-educatic 14 persoane.
În cadrul proiectului a fost elaborate două documente programatice, Diagnoza Urbană privind Cartierele Municipiului Alba Iulia care abordează aspecte precum dezvoltarea durabilă a cartierelor Municipiului Alba Iulia, implicarea comunităţilor la nivelul cartierelor într-o nouă calitate a locuirii, reîncadrarea şomerilor pe piaţa muncii, dezvoltarea spiritului comunitar pe baza unui concept privind calitatea locuirii, valorificarea potenţialului local pentru îmbunătăţirea calităţii locuirii şi a spaţiului urban şi Ghidul de parrainage – un element inovator în acest proiect, activitate ce constă în facilitarea accesului sau menţinerea pe piaţa muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă ce întâmpină dificultăţi în a se integra profesional prin asistarea acestora de către voluntari. Acest demers se va menţine şi pe perioada de sustenabilitate a proiectului, prin mobilizarea reţelei economice şi sociale şi prevenirea discriminărilor pe piaţa muncii.
Alexandra MATEŞ
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan