Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/VIDEO: Vernisaj regal la Sala Unirii din Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Programul manifestărilor organizate la Alba Iulia cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la ceremonia de încoronare a Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, din 15 octombrie 1922, a continuat după slujba Te Deum oficiată în incinta Catedralei Reîntregirii, cu vernisajul expoziției organizate special pentru acest moment la Sala Unirii.

Expoziția denumită „90 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia”, cuprinde coroanele, mantiile şi sceptrul regale, dar şi alte obiecte care au aparţinut foştilor suverani și este deschisă vizitatorilor până miercuri, 17 octombrie inclusiv.

Dacă la sosirea în gara din Alba Iulia cu trenul regal, Principesa Margareta, Principele Radu și Principele Nicolae (nepotul Regelui Mihai I), au fost întâmpinați cu cântece patriotice sau cu pâine și sare, la Sala Unirii, reprezentanții Regalității române au fost întâmpinați cu mesaje emoționante din partea ÎPS Irineu – arhiepiscopul de Alba Iulia, Mircea Hava – Primarul municipiului Alba Iulia, Ernest Oberlander-Târnoveanu – directorul Muzeului Național de Istorie a României, sau a lui Valer Moga – profesor la Universitatea “1 Decembrie 1918”.

Mircea Hava le-a înmânat membrilor familiei regale o scrisoare de mulţumire pe care să o ducă Regelui Mihai I şi pe care primarul municipiului Alba Iulia a citit-o  în faţa celor prezenţi în Sala Unirii. „Permite-ţi-ne să ne exprimăm cele mai profunde sentimente de respect faţă de Majestatea Voastră împreună cu Alteţele Lor Regale Principesa Margareta, Princiepele Radu şi Principele Nicolae”, sunt cuvintele cu care se încheie textul scrisorii.

Este prima dată când Principesa Margareta și Principele Radu se află împreună, într-o vizită oficială în Alba Iulia.

Directorul muzeului Unirii din Alba Iulia, Gabriel Rustoiu, a declarat că evenimentul de astăzi este cel mai important din istoria de 124 de ani a instituției pe care o conduce.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

2 ani de închisoare cu suspendare pentru un bărbat din Alba Iulia depistat la volan cu o alcoolemie de 3 grame alcool pur în sânge!

Unirea Ziarul

Publicat

în

2 ani de închisoare cu suspendare pentru un bărbat din Alba Iulia depistat la volan cu o alcoolemie de 3 grame alcool pur în sânge! Un bărbat din Alba Iulia care a fost depistat la volan cu o alcoolemie de 3 grame alcool pur în sânge a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea