FOTO/VIDEO: Prințul Paul al României și Prințesa Lia au adus în premieră la Alba Iulia “Un omagiu regal pentru România”
După ce în urmă cu două săptămâni, Alba Iulia a găzduit în premieră lansarea ultimului volum al Principelui Radu al României, ieri, 26 septembrie 2013, în același loc, respectiv la Galeriile de Artă din municipiul reședința de județ, a avut loc lansarea cărții prințului Paul al României, deși este de notorietate faptul că cei doi nu fac “casă regală bună”.
Este vorba despre o carte document – „Un omagiu regal pentru România”, care prezintă aspecte inedite, necunoscute încă de catre public, în legatură cu trecutul și perspectivele regalității în țara noastră.
La evenimentul organizat cu ajutorul unor prieteni din Alba Iulia ai Prinţului Paul şi ai Prinţesei Lia, respectiv oamenii de afaceri Gabriela Muntean și Radu Todoran, au participat câteva zeci de persoane, iar timp de o oră au asistat la o “lecție de istorie reală” susținută de istoricul cercetător Mircea Dogaru și de nepotul Regelul Carol al II-lea.
Dogaru Mircea, in calitate de istoric si cercetător dar şi de prieten al Prinţului Paul de România, consideră volumul lansat de acesta, ca fiind unul de excepţie, fără nicio conotaţie politică dar conţinând unele documente “cumplite” , relevante pentru istoria României, care, menţionează cercetatorul, este “diferită de cea prezentată în cărţile de istorie”.
Volumul, la care autorul a mărturisit că a muncit 5 ani de zile, prezintă în premieră și exclusivitate numeroase fotografii și documente din arhiva personală a Regelul Carol al II-lea, moștenită de ASR Prinţul Paul al României. Cartea cuprinde 326 pagini, peste 700 de poze în alb-negru și color cu membrii familiei regale din diferite momente și ipostaze, dorindu-se a fi o carte document care arată istoria adevărata a Regelui Carol al II-lea.
Prinţul Paul de România consideră volumul proapăt lansat “o carte inedita” adăugând că “ dacă nu îți place istoria, cartea merită răsfoită și numai pentru frumoasele fotografii, prezentate in exclusivitate”.
La finalul prezentării, Prințesa Lia a ținut să mulțumească prietenilor săi din Alba Iulia, Gabriela Muntean și Radu Todoran pentru sprijinul acordat în organizarea acestui moment, și deopotrivă tuturor invitaților prentru că au onorat cu prezența lor evenimentul.
În anul 2011 Prinţul Paul şi Prinţesa Lia (descendentă a familiei Trif din Stremţ) au devenit cetăţeni de onoare ai comunei Stremţ, pentru promovarea valorilor culturale, economice şi sociale ale neamului românesc.
În anul 2012 Prinţul Paul a fost recunoscut drept membru al familiei regale a României, ca nepot al regelui Carol al II-lea, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a recunoscut irevocabil, o decizie luată de un tribunal din Lisabona, în 1955, care spune că tatăl prinţului Paul, Mircea Grigore Lambrino, a fost fiul legitim al regelui Carol al II-lea. Astfel, tatăl prinţului Paul a fost fratele vitreg al regelui Mihai I.
[nggallery id=332]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 În dupa-amiaza de 23 noiembrie, în iarna anului 1918, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, un aparat de zbor pilotat de un erou trecut apoi în uitare şi […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii