FOTO/VIDEO: Palatul Copiilor Alba Iulia – moment aniversar la 60 de ani de existenţă
La Palatul Copiilor Alba Iulia a avut loc, astăzi, 19 octombrie 2012, şedinţa festivă de aniversare a 60 de ani de la înfiinţarea acestei instituţii cu rol formativ şi educativ al elevilor. Au luat parte la aniversare, Ion Dumitrel – preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Dumitru Mălin – directorul Palatului de Copii, cadre didactice active, dar şi cadre pensionate.
Cu această ocazie, Ion Dumitrel i-a înmânat domnului Dumitru Mălin o diplomă de excelenţă, pentru profesionalism şi dăruire în educaţie, iar acesta la rândul lui, i-a înmânat o diplomă, pentru sprinjinul financiar acordat Palatului Copiilor de-a lungul anilor. De asemenea, au fost acordate diplome pentru profesionalism şi dăruire în educaţie tuturor celor care au slujit şi care muncesc şi astăzi, cadrelor didactice din instituţie. Cu toţii au depănat amintiri şi au privit în urmă, în fotografiile bine păstrate aici, ceea ce au făcut ei de-a lungul anilor.
Dumitru Mălin, directorul Palatului Copiilor: „În această perioadă Palatul Copiilor Alba Iulia împlineste 60 de ani de la înfiinţare, ca şi continuitor al fostei Case a Pionierului. Aici, copiii îşi desfăşoară activităţile pe cercuri, de diferite profiluri. Ne bucurăm că vin aici, copii talentaţi, dar nu numai, pentru că noi facem şi activităţi extraşcolare pentru mai mulţi dintre ei, nu doar pentru cei cu înclinaţii deosebite, facem şi un învăţământ de masă să zicem aşa. Suntem 15 profesori, plus personalul auxiliar, cu care împreună ajungem la un număr de 25. Din păcate s-au tot redus posturile dar atâţia suntem la ora actuală şi suntem dedicaţi copiilor din municipiul Alba Iulia”.
Adam Romi – sculptor, unul dintre dascălii veterani ai Palatului: „Putem spune că suntem copleşiţi de emoţia aniversării prin faptul că am adunat ani mulţi, dar fericiţi…ani de meserie, ani de dăscălie, ani de împlinit! Dacă ar fi să fiu întrebat ce meserie aş alege, aş zice tot dascăl. Ca dovadă, că a fost atât de mare chemarea pentru lut, eu mi-am adus casa, mi-am adus pământul meu natal aici, ca să nu lipsesc, să-l am, să fie cu mine. Aş sfătui pe cei care sunt la catedre, care sunt profesori aici să se dăruiască până la contopire. Aici, pot să spun, mi-am făcut meseria de desenator, să zic aşa. Aici copiii mi-au fost modelele, şi vreau să le mulţumesc, că ei au fost cei care au pozat pentru liniile mele, cei care m-au stârnit. Aş îndruma pe toţi părinţii să-şi dea copiii la Palatul Copiilor, să nu-şi irosească timpul numai la joacă, numai în calculatoare…să vină aici să ne viziteze, să activeze. Aici sunt copii buni, aici este vocabularul frumos al adevăratului copil. Aici profesorii sunt mai apropiaţi lor pentru că au şi timp şi se lucrează în grup, iar fericirea este şi a copiilor şi a părinţilor. La această aniversare doresc „La mulţi ani” Palatului Copiilor şi tuturor colegilor din instituţie.”
„Urăm Palatului Copiilor Alba Iulia trăinicie şi succese, cadrelor didactice bucuria de a vedea, sub bagheta lor magică, transformarea talentelor copiilor în măiestrie şi împlinire. De asemenea, urăm «La mulţi ani!» copiilor care frecventează activităţile de cerc şi, nu în ultimul rând, părinţilor care-i îndrumă înspre porţile palatului”, a declarat prof. Codruţa Lodroman.
Programul manifestărilor va continua cu o deplasare la Grupul Şcolar Agromontan „Ţara Moţilor” din Albac, unde se va desfăşura un schimb de experienţă în ceea ce priveşte organizarea de activităţi extraşcolare, iar la Căminul Cultural Albac va fi prezentat un spectacol artistic (dans şi muzică populară) în faţa cadrelor didactice prezente la activitate.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi
În tradiția creștină românească, tăiatul porcului are o dată bine stabilită. Această zi este denumită Ignat, deoarece în calendarul creștin-ortodox, ziua coincide cu Sfântul Ignatie Teoforul Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20 decembrie se ştie că a lăsat Bisericii documente preţioase – scrisorile sale dedicate comunităţilor crestine prin care trecea pe drumul martiriului, care […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 21 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 13 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor