FOTO/VIDEO: Incredibil! Vezi mielul cu 6 picioare, fătat azi-dimineață în județul Alba!
Tot mai des auzim despre nașterea animalelor cu mai multe capete sau picioare, care impresionează lumea și trezesc adesea numeroase dezbateri în comunitățile unde se petrece “nemaivăzutul”. Semn divin, ghinion sau noroc, ori o întâmplătoare malformație genetică, sunt de obicei explicațiile pe care oamenii și le dau în asemenea situații.
Un astfel de eveniment s-a petrecut azi dimineața în jurul orei 5.00, în satul Galtiu, județul Alba, unde o oaie a adus pe lume un miel cu șase picioare. Ciobanul care a ajutat mioara să fete a rămas încremenit când a văzut că mielul are două picioare în plus, fiind în rest într-o stare bună de sănătate. Animalul are patru membre aparent perfect normale, însă, în partea de mijloc, mai are încă două membre!
A anunțat imediat stăpânul turmei, care s-a deplasat la stână unde a văzut cu ochii săi, ceva despre care auzise doar la televizor. Animalul se străduia singur sa se ridice pe cele patru picioare funcționale pentru a se hrani cu laptele mamei, dar vointa sa nu a fost de ajuns. Așa că domnul Daniel, proprietarul ovinelor, impresionat fiind de condiția mieluțului, a culcat oaia la pământ și l-a pus pe acesta la masă. Dornic să trăiască, animalul a început să sugă laptele care l-a ajutat să se întremeze, să mai câștige timp în lupta sa aparent imposibilă pentru supraviețuire.
Sătenii care au aflat că în satul lor o oaie a fătat un miel viu cu șase picioare au avut reacții diferite. Unii și-au făcut cruce, gândindu-se automat la un semn divin, alții arătându-se foarte mirați și-au exprimat doar curiozitatea de a-l vedea cu proprii lor ochi, dar au fost și cei care, mai puțin impresionați au spus că au mai auzit de astfel de anomalii ale naturii.
Am contactat pentru explicarea acestui fenomen un medic veterinar, specializat în ovine, cu o experiență de munca de zeci de ani. Astfel am aflat că cele două membre în plus sunt rezultatul unei malformatii genetice care poate fi cauzata de acțiunea viruşilor sau radiaţiilor ori de o diviziune incorecta a celulelor sexuale in etapa de dezvoltare timpurie a embrionului.
Veterinarul spune că se nasc mii de miei în această perioadă și este culmea să nu apară și câte o situație de acest gen, deși ne-a mărturisit că nu a văzut niciodată în cariera sa un miel viu cu șase picioare. Din nefericire medicul a declarat că animalul nu are nicio șansă de supraviețuire, fiind doar o chestiune de timp până când mielul va muri sau va fi sacrificat. A spus că în aceste situații ciobanul va lua un miel de la altă mioară, care a fătat doi și il va da spre îngrijire oii rămase fără.
“Nu are nicio legătură cu divinitatea și nici medicina nu este implicată!”, a ținut să sublinieze veterinarul. Acesta a mai amintit că este importantă cosanvinizarea din timp în timp, adică berbecii din turmă trebuie schimbați, pentru a reduce astfel șansele aparației modificărilor și malformațiilor genetice.
“Am vrea cu toții să se nască numai copii frumoși, numai animale frumoase și sănătoase, or acest lucru nu este posibil. Mereu a existat și va exista un procent cu anomalii genetice, iar acest lucru nu este anormal”, a mai spus veterinarul.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
22 noiembrie: Asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani Primul preşedinte catolic la Casa Albă şi unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani s-a născut în 29 mai 1917 în Boston într-o familie de descendenţi ai unor imigranţi irlandezi săraci. La 44 de ani a devenit cel mai tânăr preşedinte […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan