FOTO | Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, sărbătorită la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Plăcuța UNESCO, dezvelită de Raluca Turcan: Certifică recunoașterea internațională a manuscrisului CODEX AUREUS
Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, sărbătorită la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Plăcuța UNESCO, dezvelită de Raluca Turcan: Certifică recunoașterea internațională a manuscrisului CODEX AUREUS
Astăzi, 16 noiembrie 2024, cu prilejul Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, reprezentată de domnul director Cristian Mladin, a fost gazda unui eveniment dedicat patrimoniului cultural românesc, care a avut loc în prezența reprezentanților autorităților din județul Alba și din țară.
Citește și: FOTO | Ziua Porților Deschise amânată la Biblioteca Batthyaneum, pentru o surpriză: „Locurile vor fi extrem de puține!”
În cadrul ceremoniei, doamna Raluca Turcan, Ministrul Culturii, a dezvelit oficial plăcuța UNESCO care certifică recunoașterea internațională a manuscrisului CODEX AUREUS, cel mai valoros și cunoscut manuscris medieval din România, parte a prestigioasei colecții a Bibliotecii Batthyaneum.
Pentru Alba Iulia acest eveniment este o oportunitate de a pune în lumină moștenirea noastră culturală și de a atrage atenția asupra importanței conservării acestor comori pentru generațiile viitoare. Îmi exprim mândria și angajamentul de a susține proiectele care consolidează statutul Albei Iulia ca loc al valorilor autentice și al promovării patrimoniului și invit pe toți cei care iubesc cultura să vină și să descopere comorile Bibliotecii Batthyaneum, să fie parte din această poveste remarcabilă care vorbește lumii despre identitatea noastră.
O veste excelentă este că Biblioteca Batthyaneum va beneficia de ample lucrări de reabilitare, finanțate prin Programul “Temelii Culturale” derulat de Ministerul Culturii. Acest program strategic are scopul de a proteja și revitaliza instituțiile de cultură, asigurându-le o infrastructură modernă și adecvată pentru păstrarea și valorificarea patrimoniului național. Clădirea va beneficia astfel de restaurări menite să-i redea strălucirea și funcționalitatea, consolidându-i statutul de centru cultural și științific de prim rang.
Foto: Ionuț Văidean
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
PATINOAR în „Piața de Crăciun” din Alba Iulia: TARIFE pentru acces, închiriere patine și „ursulețul ajutător”
PATINOAR în „Piața de Crăciun” din Alba Iulia: TARIFE pentru acces, închiriere patine și „ursulețul ajutător” În perioada 20 noiembrie 2024 – 5 ianuarie 2025 cei mici precum și cei mari vor avea parte de voie bună încununată de sezonul de iarnă la „Piața de Crăciun” din municipiul Alba Iulia și totodată un spirit ce […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitateo zi ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Sporto zi ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG