Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Ziua Națională a României la Alba Iulia – Peste 3.000 de persoane la schimbarea gărzii de la Poarta Cetăţii Alba Carolina

Bogdan Presecan

Publicat

în

Una dintre cele mai mari atracții pentru cei aflați astăzi, de 1 Decembrie în capitala Uniri, a fost schimbarea Gărzii Cetății, ceremonie ce are loc zilnic la ora 12.00.

Ploaia măruntă nu i-a împiedicat pe cei peste 3.000 de oameni aflați în zona Pieței Cetății să însoțeacă și să participe la ceremonialul de schimbare a gărzii la Poarta a III-a din Cetatea Alba Iulia.

Turiştii români şi străini s-au fotografiat cu membrii gărzii și s-au strecurat cu greu în jurul Porții a III-a pentru a vedea ritualul militar de schimbare a gărzilor.

Schimbarea gărzii la porţile Cetăţii are loc în fiecare zi între orele 11.30 – 12.00, iar salvele de tun sunt trase doar sâmbăta şi duminica.

Cetatea Bastionara Alba Carolina, emblemă a orasului Alba Iulia, este  de tip Vauban, construita in forma de stea, cu 7 bastioane; aceasta a fost ridicata intre anii 1715-1738 la initiativa autoritatilor militare din Austria. Mult timp, aceasta nu a fost valorificata din punct de vedere turistic. Asta pana in ultimii ani cand a fost inclusa in numeroase trasee turistice si documente ce o pomenesc ca fiind un importnant punct turistic de bifat, ca urmare a lucrarilor de restaurare la care a fost supusa.

Cetatea este cea mai intinsa din Romania si de pe teritoriul de S-E al Europei.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

1 iulie 2024: Concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński

Bera Larisa

Publicat

în

1 iulie 2024: Concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński Luni, 1 iulie 2024, ora 19:00, va avea loc un concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński. Citește și: JOI, 27 iunie: Noi întâlniri ale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea