Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Prometey Dnipro 3-1, în Champions League | Campioana României, în sferturile Cupei CEV

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a învins, cu emoții, la Tg. Mureș, pe Prometey Dnipro, scor 3-1 (25-23, 25-20, 24-26, 25-16), în ultimul meci din grupa B a Champions League, și va continua campania europeană în sferturile de finală ale Cupei CEV, unde va avea oponentă, în dubla din 20-22 februarie și 28 februarie-2 martie, formația poloneză Budowlani Lodz (dublă victorie cu 3-0 cu Gent), primul meci în România (miercuri, 22 februarie). Dacă va trece mai departe, se poate reedita o semifinală românească, în condițiile în care adversara din penultimul act va fi învingătoarea din dubla CSM Târgoviște și Olympiakos Pireu.

Perioadă extraordinară pentru voleiul feminin românesc, cu Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște în sferturile Cupei CEV și CSM Lugoj – în semifinalele Cupei Challenge.

 Mult mai greu decât în tur, în Cehia a fost meciul pentru Volei Alba Blaj, care a avut iarăși probleme la preluare, dar a reușit să-și atingă scopul. Victoriia Russu – cu 25 de puncte și Bojana Milenković – cu 24 (desemnată MVP-ul întâlnirii), au fost principalele realizatoare ale gazdelor, de partea cealaltă Oleksandra Milenko având 18 puncte.

Cu Victoriia Russu în zi de grație, Blajul a început bine partida decisivă, detașându-se în primul set în care a condus cu 13-7, 18-11 și 23-19, însă a scăzut ritmul, iar oponentele s-au apropiat periculos la un punct (23-22 și 24-23). Al doilea parțial s-a disputat sub semnul echilibrului, cu vizitatoarele conducând cu 9-8 și 11-9. De la 14-14 reprezentanta României s-a distanțat la 17-14, 19-16 și 20-17 având jocul sub control (în două momente oponentele venind la două puncte în spate 20-18 și 22-20). În startul celui de-al treilea set, echipa din „Mica Romă” a condus cu 14-7, 15-10 și 17-13, dar a avut din nou parte de emoții, întrucât Prometey s-a apropiat periculos (18-17, 19-18, 21-10, 22-21, 23-22), menținând suspansul. Ba mai mult, scorul a devenit egal 23-23, vizitatoarele au salvat o minge de meci și chiar au avut o minge de set, la 25-24, pe care au fructificat-o!

Simțind pericolul, Blajul începe tare al 4-lea set: 5-0, 7-1, 8-2, 10-4 având-o la coordonare pe Iarina Axinte și pe Victoriia Russu – decisivă în faze cheie, și rezolvă ecuația după un set dominat clar

Însă în cele din urmă după 103 minute Volei Alba Blaj a învins și a terminat pe locul al 3-lea, cu 7 puncte.

Campioana României viza să se califice mai departe în cea mai importantă competiție continentală, respectiv să termine pe locul secund care i-ar fi asigurat prezența în play-off-ul dinaintea sferturilor de finală, însă a dezamăgit atât ca rezultat, cât și ca evoluție, în confrruntarea decisivă cu Volero Le Cannet, pierdută 1-3, în urmă cu o săptămână. În consecință, echipa din “Mica Romă”, era obligată să învingă în acest ultim meci pentru a încheia pe poziția a 3-a care asigură accederea în sferturile de finală ale Cupei CEV (a doua întrecere europeană).

În Cupa CEV s-au calificat în sferturi Budowlani Lodz (dublu 3-0 cu Gent), Olympiakos Pireu (3-0 și 3-1 cu VK Liberec), Scandici (3-2 și 3-0 în retur, în Germania, cu  Palmberg Schwerin) și, probabil, THY Istanbul (3-0 în deplasare cu UYBA Busto Arsizio, însă cataclismul din Turcia a perturbat programul).

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 7 puncte, Slađana Mirković – două, Bojana Milenković – 24, Victoriia Russu – 25, Kaitlyn Hord – 9, Jovana Kocić – 7, Andreea Ispas (l); au mai intrat Andra Cojocaru (libero), Andrea Kossanyiová, Raisa Ioan, Iarina Axinte – un punct și Dajana Bošković; Jovana Cirković, Georgiana Faleș. Antrenor Stevan Ljubičić.

Foto: Nicu GOGA, Volei Alba Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea