Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti 3-0 | Campioana și-a adjudecat net derby-ul orgoliilor și rămâne invincibilă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj - CSM Bucuresti 77Campioana României Volei Alba Blaj este invincibilă în Divizia A1, câștigând de o manieră indubitabilă derby-ul cu rivala CSM București, scor 3-0 (25-22, 25-20, 25-15).

Echipa a dovedit atitudine, întrucât a existat o oarecare tensiune după jocul din Germania. Am jucat bine, dar sunt convins că echipa poate etala un volei și mai bun”, a spus președintele Sergiu Ștefănescu.

A fost o atmosferă de meci mare în „Mica Romă”, peste 700 de fani creând o atmosferă de senzație în Sala „Timotei Cipariu”. Campioana a jucat așa cum trebuia, apăsat, închegat, reușind un meci prin care își confirmă forța internă și supremația: a 18-a victorie din tot atâtea meciuri și sigur prima poziție la finele sezonului regulat.

*Au uitat gustul eșecului în România

Două echipe ce ne-au reprezentat în Europa au oferit o încleștare adevărată, în care însă trupa lui Zakoc a dovedit nervii mai tari și s-a impus de justețe.

Volei Alba Blaj venea după două prestații mai puțin reușite, la Tg. Mureș și Schweriner, având nevoie ca de aer de un succes care să-i întremeze moralul.

Exceptând sincopa de anul trecut de la Cheile Grădiștei, cu Dinamo, în Cupa României, Volei Alba Blaj a uitat sce înseamnă să pierzi în țară, adunând un an de când nu a mai înregistrat o înfrângere în campionatul autohton.

Două reprezentante ale României în Europa au disputat derby-ul Diviziei A1, în Sala „Timotei Cipariu”, ce a opus liderul invincibil Volei Alba Blaj (50 de puncte) şi CSM Bucureşti (poziţia a 3 – a, cu 43 de puncte), meci contând pentru etapa a 18-a.

Primul set a fost echilibrat, chiar dacă Blajul a început în trombă, iar anrenorul advers a cerut time-out la 1-5. CSM-ul s-a regăsit și de la 13-11 a reușit să pună mari probleme, Zakoc înlocuind-o pe Salaoru cu Vesovic. S-a mers cap la cap, până la 18, când campioana a spart rezistența, îndreptându-se spre adjudecarea unui set muncit.

În al doilea set, a fost strâns până la 9-8, moment când Volei Alba Blaj a pus presiune și a înclinat decisiv balanța, chiar dacă de la 22-13, Cărbuneanu a realizat 4 servicii câștigătoare.

Și în al treilea set Blajul a dominat ostilitățile, impunând ritmul. Cu Salaoru, Nemțanu și Vesovic autoritare la fileu și Vujovic remarcabil împotriva fostei echipe, s-a ajuns la 14-7, moment în care cei peste 700 de fani s-au dezlănțuit simțind că CSM-ul este în corzi. Zakoc continuă să-și cravașeze elevele și cere time-out la 21-14!

Şi a fost întâiul duel dintr-o săptămână incendiară, ce mai cuprinde confruntările cu Ştiinţa Bacău (miercuri, deplasare, ora 17.00) şi CSM Târgovişte (luni, 7 martie).

Au evoluat: Ana Grbac, Ivana Plchotova, Ioana Nemțanu, Adina Salaoru, Dubravka Djuric, Jelena Alajbeg și Marina Vujovic (libero);  au mai intrat  Jovana Vesovic, Anamaria Berdilă; Denisa Viloiu, Adriana Bobi  Vali Rusu (n-a prins lotul Leticia Boscacci)

[nggallery id=1685]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea