Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj a cucerit iar Cupa României! 3-1 în finală cu CSM Târgoviște!

Dan HENEGAR

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Volei Alba Blaj a câștigat iarăși Cupa României, după victoria 3-1 (28-30, 26-24, 25-12, 25-22) cu CSM Târgoviște, într-o finală-spectacol la Mioveni în Cupa României! Cele mai bune echipe din ultimii ani, Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște, rivalele în bătălia la titlu, au oferit un act încărcat de echilibru și dramatism. Încurajată de peste 30 de fani, Blajul a revenit de la 0-1 și a pus mâna pe al doilea trofeu intern ca importanță, după 114 minute disputateCampioana a reușit să revină în primul parțial, după un start mai bun al oponentelor, setul inaugural fiind unul pe muchie de cuțit, cu perioade împărțite. De la 17-17, 4 puncte la rând au făcut dâmbovițencele, însă Blajul a remontat la rându-i, egalând la 21. Ardelencele au ratat o minge de set la 24-23, iar apoi au anulat 4 mingi de set ale adversarelor, însă au cedat, scor 28-30. Echipa din “Mica Romă” și-a reglat mecanismul și a ridicat considerabil nivelul, conducând ostilitățile în setul secund. A ajuns la 23-17, însă s-a relaxat nepermis și a trăit periculos, fiind egalată la 23, după 6 puncte la rând realizate de Târgoviște. A ratat iarăși o minge de set, a fructificat a doua șansă și a egalat situația. Blocajul băljean a făcut legea pe fileu, iar în al treilea set elevele lui Stevan Ljubičić au dominat copios, conducând cu 16-6 și 20-9.

În al 4-lea set, a revenit echilibrul, cu Blajul având mai mereu un avantaj minim (18-15, 19-17, 21-19). Iarăși secvențe dramatice, cu Târgoviște încercând să egaleze la seturi, după ce s-a apropiat la 20-21 (inspirat time-out solicitat de antrenorul sârb) și a reușit să anuleze două mingi de meci!

A 3-a Cupă a României consecutivă adjudecată de “mândria Albei” și al 10-lea trofeu din panoplie (5 campionate, 4 Cupe ale României și o Supercupă). Volei Alba Blaj a câștigat în acest sezon două trofee interne: Supercupa României (3-1 la Brașov, în septembrie) și Cupa României (3-1, la Mioveni), ambele în dauna rivalei. De asemenea, a fost a doua victorie succesivă repurtată de Volei Alba Blaj cu CSM Târgoviște, ultima, acum 10 zile, 3-0 în Sala “Timotei Cipariu” și are și 4 puncte în față, cu 5 etape înaintea încheierii Diviziei A1.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 16 puncte, Nađa Ninković – 9, Victoriia Russu – 21, Olga Strantzali – 11, Jovana Kocić – 7, Slađana Mirković – 5, Andreea Ispas – libero; au mai intrat Milica Ivković – libero, Iarina Axinte, Jovana Cirković – unul, Sorina Miclăuș, Andra Artin; Daiana Roman, Noemi Moldovan.

FOTO: Federația Română de Volei (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia – ACS Mediaș, derby-ul Seriei 7, pe „Cetate”! CIL Blaj, joc intern cu ACS Tg. Mureș, deplasări pentru Metalurgistul Cugir și CSU Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia – ACS Mediaș, derby-ul Seriei 7, pe „Cetate”! CIL Blaj, joc intern cu ACS Tg. Mureș, deplasări pentru Metalurgistul Cugir și CSU Alba Iulia, în runda a cincea din Liga 3 Etapa a cincea a eșalonului terț programează sâmbătă, pe „Cetate”, derby-ul Seriei 7, între primele două clasate, CSM Unirea Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea