Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Un permis reținut și 2 certificare de înmatriculare retrase în prima oră a acțiunii poliţiştilor rutieri din Alba Iulia pentru combaterea alcoolului și drogurilor la volan

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un permis reținut și 2 certificare de înmatriculare retrase în prima oră a acțiunii poliţiştilor rutieri din Alba Iulia pentru combaterea alcoolului și drogurilor la volan

În seara de 1 februarie 2020, începând cu ora 20.15, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, au organizat o amplă acțiune de prevenire și control.

Această acțiune a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranța traficului rutier și conduc autovehicule fiind sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice are efecte deosebit de periculoase, întrucât alcoolul încetineşte timpii de reacţie, creează dificultăţi în aprecierea vitezei şi a distanţelor, îngreunează mişcările şi scade capacitatea de concentrare.

Şansele de a fi implicat într-un accident rutier cresc în mod semnificativ în cazul în care s-au consumat băuturi alcoolice.

„Efectivele Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, sprijiniți de polițiștii Biroului de Ordine Publică și de cei ai Serviciului Rutier, au organizat o amplă acțiune pentru identificare conducătorilor auto care conduc după ce au consumat alcool sau substanțe asemănătoare.

Doar în prima oră a fost reținut un permis reținut și au fost retrase două certificare de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice”, a declarat pentru Ziarul Unirea, Comisar șef Toma Dan.

YouTube video

Potrivit prevederilor legale, persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă. Pe timpul cercetării penale, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

YouTube video

În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

În ceea ce priveşte refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, acestea se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 5 ani.

[nggallery id=7687]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

SCANDAL la Oiejdea: Bărbat din Galda de Jos, imobilizat de luptătorii SAS și REȚINUT după ce și-a AMENINȚAT fiul adolescent cu un topor

Ziarul Unirea

Publicat

în

SCANDAL la Oiejdea: Bărbat din Galda de Jos, imobilizat de luptătorii SAS și REȚINUT după ce și-a AMENINȚAT fiul adolescent cu un topor Un bărbat din Galda de Josa fost imobilizat de luptătorii SAS și REȚINUT după ce în timpul unui scandal la Oiejdea și-a AMENINȚAT fiul adolescent cu un topor. Potrivit IPJ Alba, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea