FOTO-VIDEO: Regal de poezie, pe aleea muzeului din Alba Iulia. 19 poeți din ”lista lui Manolescu” au recitat din creațiile lor, în cadrul Galei poeziei române contemporane
Municipiul Alba Iulia a găzduit, joi, unul dintre evenimentele de mare importanță în lumea poeților din România, și anume ”Gala poeziei române contemporane”, aflată în acest an la cea de-a VI-a ediție. Evenimentul s-a desfășurat în aer liber, pe aleea Muzeului Național al Unirii, iar în cadrul acestuia 19 poeți cuprinși în secreta listă a istoricului și criticului literar Nicolae Manolescu au celebrat poezia prin recitaluri de creații proprii.
Aproximativ 100 de persoane, scriitori, istorici, bibliotecari, dar şi simpli iubitori de poezie s-au strâns joi seara, pe aleea muzeului din Alba Iulia, pentru a lua parte la Gala poeziei române contemporane.
Evenimentul a debutat la ora 18.00, cu un recital de poezie de excepție, susținut de actorul Ion Caramitru, după care, cele 19 voci poetice, alese dintre cele mai reprezentative ale liricii româneşti contemporane (printre care Ion Horea, Ioan Es. Pop, Arcadie Suceveanu, Vasile Dan, Horia Gârbea, Liviu Ioan Stoiciu, Gabriel Chifu, Robert Șerban), au recitat pe rând din creațiile lor.
Gala s-a desfășurat într-o atmosferă destinsă, iar pe lângă regalul poetic, cei prezenți au avut parte și de momente muzicale oferite de soprana Raluca Cîmpean, violonistul Liviu Cernat și pianistul Ovidiu Pârjol.
Printre cei prezenți la eveniment s-a numărat și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, susținător al poeziei și al culturii în general.
Întregul eveniment a fost organizat de Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga„ Alba și Uniunea Scriitorilor din România, filiala Alba-Hunedoara, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia,Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și TVR Timișoara. (A.M.; D.S.)
[nggallery id=2263]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 3 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor