Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Regal de poezie, pe aleea muzeului din Alba Iulia. 19 poeți din ”lista lui Manolescu” au recitat din creațiile lor, în cadrul Galei poeziei române contemporane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Municipiul ALista lui Manolescu07lba Iulia a găzduit, joi, unul dintre evenimentele de mare importanță în lumea poeților din România, și anume ”Gala poeziei române contemporane”, aflată în acest an la cea de-a VI-a ediție. Evenimentul s-a desfășurat în aer liber, pe aleea Muzeului Național al Unirii, iar în cadrul acestuia 19 poeți cuprinși în secreta listă a istoricului și criticului literar Nicolae Manolescu au celebrat poezia prin recitaluri de creații proprii.  

Aproximativ 100 de persoane, scriitori, istorici, bibliotecari, dar şi simpli iubitori de poezie s-au strâns joi seara, pe aleea muzeului din Alba Iulia, pentru a lua parte la Gala poeziei române contemporane.

Evenimentul a debutat la ora 18.00, cu un recital de poezie de excepție, susținut de actorul Ion Caramitru, după care, cele 19 voci poetice, alese dintre cele mai reprezentative ale liricii româneşti contemporane (printre care Ion Horea, Ioan Es. Pop, Arcadie Suceveanu, Vasile Dan, Horia Gârbea, Liviu Ioan Stoiciu, Gabriel Chifu, Robert Șerban), au recitat pe rând din creațiile lor.

Gala s-a desfășurat într-o atmosferă destinsă, iar pe lângă regalul poetic, cei prezenți au avut parte și de momente muzicale oferite de soprana Raluca Cîmpean, violonistul Liviu Cernat și pianistul Ovidiu Pârjol.

Printre cei prezenți la eveniment s-a numărat și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, susținător al poeziei și al culturii în general.

Întregul eveniment a fost organizat de Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga„ Alba și Uniunea Scriitorilor din România, filiala Alba-Hunedoara, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia,Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și TVR Timișoara. (A.M.; D.S.)

[nggallery id=2263]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea