Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, VIDEO: Avioanele survolează capitala Marii Unirii. Pregătirile pentru 1 Decembrie pe ultima sută de metri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrările la reamenajarea Parcului Unirii de la Alba Iulia au intrat pe ultima sută de metri, iar primele avioane au început să survoleze deja orașul.

Marți la amiază, reprezentanți ai administrației locale s-au aflat în vizită pe șantierul din Parcul Unirii pentru a pune la punct ultimele detalii legate de evenimentele din 1 decembrie.

Citește și: PROGRAMUL de 1 DECEMBRIE 2018, la Alba Iulia

Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia, creaţie a sculptorului Mihai Buculei, a fost finalizat la sfârșitul săptămânii trecute. Duminică, 18 noiembrie, a fost montată ultima piesă a cupolei. Monumentul, considerat simbol important la 100 de ani de la Marea Unire, este construit din piatră, sub forma unor patru cruci şi a două litere ”U” întoarse. Are 22 de metri înălţime şi o greutate de circa 1.350 de tone. Pentru realizarea fundaţiei monumentului s-au turnat 10 coloane de circa 24 de metri adâncime.

YouTube video

Primele avioane au putut fi observate survolând orașul, în formație de zbor. Dacă la 1 decembrie vremea va fi favorabilă, de la Baza 71 Aeriană „General Emanuel Ionescu” Cîmpia Turzii vor decola 9 elicoptere de atac IAR 330 PUMA, care vor zbura în celule de câte 3, parada fiind deschisă de 3 elicoptere cu steag tricolor. De asemenea, cerul Orașului Marii Uniri va fi brăzdat de 6 avioane supersonice de luptă F16, două avioane de transport – C17 J Spartan și C 130 Hercules – 5 avioane IAR Șoim.

[nggallery id=6439]

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea