// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
ALBAFEST - 2019

FOTO, VIDEO: Avioanele survolează capitala Marii Unirii. Pregătirile pentru 1 Decembrie pe ultima sută de metri

Lucrările la reamenajarea Parcului Unirii de la Alba Iulia au intrat pe ultima sută de metri, iar primele avioane au început să survoleze deja orașul.

Marți la amiază, reprezentanți ai administrației locale s-au aflat în vizită pe șantierul din Parcul Unirii pentru a pune la punct ultimele detalii legate de evenimentele din 1 decembrie.

Citește și: PROGRAMUL de 1 DECEMBRIE 2018, la Alba Iulia

Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia, creaţie a sculptorului Mihai Buculei, a fost finalizat la sfârșitul săptămânii trecute. Duminică, 18 noiembrie, a fost montată ultima piesă a cupolei. Monumentul, considerat simbol important la 100 de ani de la Marea Unire, este construit din piatră, sub forma unor patru cruci şi a două litere ”U” întoarse. Are 22 de metri înălţime şi o greutate de circa 1.350 de tone. Pentru realizarea fundaţiei monumentului s-au turnat 10 coloane de circa 24 de metri adâncime.

Primele avioane au putut fi observate survolând orașul, în formație de zbor. Dacă la 1 decembrie vremea va fi favorabilă, de la Baza 71 Aeriană „General Emanuel Ionescu” Cîmpia Turzii vor decola 9 elicoptere de atac IAR 330 PUMA, care vor zbura în celule de câte 3, parada fiind deschisă de 3 elicoptere cu steag tricolor. De asemenea, cerul Orașului Marii Uniri va fi brăzdat de 6 avioane supersonice de luptă F16, două avioane de transport – C17 J Spartan și C 130 Hercules – 5 avioane IAR Șoim.

 

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419