FOTO, VIDEO: Pod, în locul trecerii cu brudină, la Căpud: Investiție de 2,3 milioane de lei, care va lega localitatea de Teiuș
- Investiția va fi derulată prin fonduri de la PNDL
Traversarea râului Mureș cu bacul de la Căpud la Teiuș și invers va deveni în curând istorie. Primăria orașului Teiuș a lansat recent licitația privind selectarea unui constructor care să realizeze investiția estimată la 2.348.325 de lei, fără TVA, și finanțată prin PNDL.
Data de deschidere a ofertelor este 12 iulie 2018.
”Suprafața pe care se va executa podul corespunde poziției actuale a bacului de traversare între drumul ce vine de la Teiuș și marginea satului Căpud”, se arată în caietul de sarcini.
Podul va avea o lățime 6,25 metri, din care 5 metri calea de rulare și restul trotuare. În momentul de față trecerea râului Mureș înspre satul Căpud se face prin intermediul unui bac.
Drumul comunal DC 19 care face legătura între orașul Teiuș și localitatea Căpud se intersectează cu albia râului Mureș, continuitatea acestuia nefiind asigurată.
Tranzitul se face cu un bac care facilitează transportul de pe un mal pe altul a unui număr redus de vehicule ușoare, precum și a localnicilor.
”Prin realizarea podului, traficul în zonă va beneficia de condiții superioare de circulație, condiții care se vor concretiza într-o serie de avantaje economice, precum reducerea costurilor de exploatare a vehiculelor, viteză de parcurs sporită, deci o reducere a timpilor de parcurs și a pierderilor aferente. Beneficiile cele mai importante sunt cele din reducerea costurilor generate utilizatorilor de drum compuse din economii la costurile de operare ale autovehiculelor și economii la timpul de călătorie al pasagerilor”, se arată în descrierea proiectului.
[nggallery id=5891]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
„Miracol” pe Transapuseana, după asfaltare: Se solicită redeschiderea unei școli dintr-o comună care era depopulată, întrucât a crescut numărul de copii
„Miracol” pe Transapuseana, după asfaltare: Se solicită redeschiderea unei școli dintr-o comună care era depopulată, întrcât a crescut numărul de copii Modernizarea Transapusenei, cea mai mare investiție din România într-un drum județean, are tot mai multe efecte sociale, potrivit președintelui Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan. Acesta a declarat, la Radio Unirea FM, că administrația locală […]