FOTO-VIDEO: Expoziţie „Un rege, o regină”, la Sala Unirii din Alba Iulia. Desene realizate de peste 60 de elevi din Alba, participanţi la un concurs naţional organizat de ANRM. Patru dintre ei, pe podium
Peste 60 de elevi din Alba au participat cu lucrări la Concursul Naţional de Grafică şi Pictură „Un rege, o regină”, organizat de Asociaţia Naţională de Restaurare a Monarhiei, iar 5 dintre aceştia au fost premiaţi de Casa Regală în cadrul unei festivităţi desfăşurate la Bucureşti. Duminică, 30 noiembrie, în spaţiul istoric al Sălii Unirii din Alba Iulia, a avut loc vernisajul expoziţiei „Un rege, o regină”, în cadrul căreia au fost expuse toate desenele elevilor participanţi din judeţul Alba.
Cu toţii au primit diplome de participare, iar câştigătorii, care au urcat pe podium, au fost premiaţi în faţa publicului prezent. Un onorant loc I a fost obţinut de eleva Alexandra Bâja de la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, iar locul II de către Doru Munteanu şi Anastasia Covaci de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia. Pe treapta trei a podiumului, de la aceeaşi şcoală, a urcat Alexandra Pop, iar Ştefania Ghişa a primit menţiune.
Concursul „Un rege, o regină”, organizat de ANRM, s-a adresat copiilor de 6-14 ani din toată ţara. Obiectivele concursului au fost promovarea valorile universale ale regalităţii, dezvoltarea creativităţii şi imaginaţiei, şi mai ales apropierea copiilor de sistemul monarhic de guvernământ prin corelarea acestui sistem cu lumea de prinţi şi prinţese, regi şi regine. Au fost trimise peste 270 de lucrări, din Bucureşti, 10 judeţe româneşti şi din Basarabia.
Din judeţul Alba un număr de 68 de elevi, coordonaţi fiind de profesorii de specialitate, au trimis lucrări. Este vorba despre 25 de copii de la Şcoala „Avram Iancu” din Alba Iulia, 5 elevi de la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, 1 elev de la Liceul cu Program Sportiv Sebeş, îndrumaţi de prof. Diane Popa, 33 de elevi de la Colegiul Tehnic „Apulum”, prof îndrumător Florentin Crişan, şi alţi 4 elevi îndrumaţi de profesorul Lia Dragomirescu.
La grupa de 11-14 ani, cinci dintre elevii din Alba au reuşit să urce pe podium, şi anume:
Locul I – Alexandra Bâja, elevă de 11 ani a Colegiului Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Alba, cu un desen reprezentând nunta Majestăţilor Lor Regale Regele Mihai I al României şi Regina Ana a României.
Locul II
Doru Munteanu, elev în clasa a VI-a a Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, cu un desen reprezentându-l pe Regele Ferdinand I al României (1914-1927).
Anastasia Covaci, elevă în clasa a VII-a a Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” Alba Iulia, cu un desen reprezentând-o pe Majestatea Sa Regina Ana a României.
Locul III – Alexandra Pop, elevă de 11 ani a Şcolii Gimnaziale Avram Iancu din Alba Iulia, un desen reprezentând o manifestaţie pro-monarhică centrată în jurul a două personaje regale. Mesajele afişate „Vă iubim, Majestate”, „Trăiască Regele”, ” Regele şi Patria”, „Trăiască Prinţul Nicolae”.
Menţiune – Ştefania Ghişa, clasa a VII-a A, Şcoala „Avram Iancu”, Alba Iulia
Festivitatea oficială de premiere a elevilor câştigători a avut loc la Jockey Club din Bucureşti, în data de 30 octombrie 2014. Premiile au fost înmânate de către Alteţa Sa Regală Principele Nicolae.
Vă prezentăm mai jos imagini de la evenimentul regal desfăşurat la Alba Iulia:
[nggallery id=2736]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Până la ce vârstă pot să lucreze profesorii pensionabili și să rămână titulari. Data limită până la care pot depune cererea
Până la ce vârstă pot să lucreze profesorii pensionabili și să rămână titulari. Data limită până la care pot depune cererea Profesorii pensionabili pot cere să rămână titulari chiar până la vârsta de 70 de ani! Potrivit calendarului mișcării personalului didactic, anexă a Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic în anul școlar 2025-2026 aprobată prin Ordinul […]