FOTO, VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1 – Înainte de Paști, constructorul a montat ultima grindă la podul peste Ampoi. Se lucrează și pe alte porțiuni

În Joia Paștilor, pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, se lucra pe mai multe porțiuni unde au fost prezenți reporterii Ziarului Unirea.

Citește și: FOTO/VIDEO Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1- Nodul rutier Alba Iulia Nord: Se lucrează la structuri

La râul Sebeș se lucra la ultimul pilon și se făceau armături pentru pilonii de la Valea Orzii. După sărbătorile pascale, aici urmează să fie ridicat terasamentul, iar în jurul datei de 15 aprilie vor fi aduse cele două macarale mari de la viitorul pod peste râul Ampoi și va începe montarea grinzilor.

La Valea Orzii nu era nici o activitate, dar recent a fost adusă o echip nouă și au reînceput lucrările.

Citește și: FOTO Coșmarul unei familii din Oarda de Sus care locuiește la câțiva metri de șantierul autostrăzii Sebeș – Turda: ”Viața noastră s-a transformat într-un calvar”

La viitorul pod peste râul Mureș se lucra la forarea ultimilor doi piloni dinspre Limba, iar lansatorul de grinzi a fost mutat pe cealaltă parte a viitorului viaduct, fiind montate primele grinzi pe prima deschidere.

Citește și: FOTO-VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, Lotul 1: La finalul lunii martie, odată cu vremea bună, constructorul mobilizează mai mulți oameni și utilaje

Surpriza de Paști a celor de la Pizzarotti o reprezintă viitorul pod peste râul Ampoi, unde tocmai se monta ultima grindă. Practic, înainte de sfintele sărbători de Paști, podul va avea toate grinzile montate.

Ziua de joi este ultima zi de lucru, activitatea pe șantierul lotului 1 urmând să reînceapă de miercuri. Tot după sărbători, constructorul promite că va mări numărul de utilaje și echipe în teren.

Citește și: FOTO/VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1 – Primele grinzi montate la podul peste râul Ampoi. La nodul rutier Alba Iulia Nord au apărut primele structuri

Pe Lotul 1 al autostrăzii, de 17 kilometri, tronson de la intrarea de la Sebeș până la Pârâul Iovului, la ieşire din Alba Iulia, lucrează Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL.

Valoarea contractului pentru întregul lot este de 541.739.137, 21 lei (fără TVA), semnat în 14 noiembrie 2014. Lucrările au început în 2 decembrie 2014 şi aveau termen inţial de finalizare 2 octombrie 2016. Au fost oprite în octombrie 2015, iar în 28 iunie a fost dată autorizaţia de construire. Doar pe secţiunea A, însă. Apoi, s-a dat autorizarea pentru nodul Alba Iulia Nord, la limita cu lotul 2, spre Aiud.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...