FOTO-VIDEO| Alba Iulia Music&Film Festival, a doua seară: Concert extraordinar Ioan Pop şi grupul Iza, Berti Barbera Quartet şi proiecţii de filme
A doua zi a Festivalului de Muzică şi Film de la Alba Iulia le-a adus celor prezenţi în Piaţa Cetăţii o nouă serie de filme şi concerte. Berti Barbera Quartet, proiecţia specială „Balkan Melody” şi concertul Ioan Pop alături de grupul Iza au fost evenimentele de top la care albaiulienii s-au bucurat să ia parte.
De la ora 19.00, pe scena amplasată în curtea Palatului Principilor a avut loc concertul susţinut de Berti Barbera Quartet, la care au asistat aproximativ 100 de persoane. Berti Barbera este unul dintre artiştii români cu „cea mai largă acoperie”: cântă jazz, rock, blues şi pop, într-o manieră unicat. Încântat de locul în care a concertat, artistul a declarat că îl impresionează şi îi dă o stare foarte bună.
Tot aici, de la ora 20.00, a rulat filmul „Vedere de pe pod: sunetul Istanbulului”, un documentar informativ şi de divertisment ce reuneşte istoria şi muzica din Istanbul. Pelicula inspirată din patrimoniul muzical atât de bogat al metropolei turceşti localizată între Orient şi Occident a adus pe ecranul din curtea palatului muzica înfloritoare a acesteia. Istanbulul prezintă două lumi distincte, şi uneori contradictorii. Pe ambele părţi ale strâmtorii Bosfor, oraşul aduce împreună continente şi culturi din Europa şi Asia, într-un singur punct de vedere geografic unic, care în mod clar te fascinează… şi cred că i-a fascinat pe cei prezenţi.
La aceeaşi oră, Piaţa Cetăţii a găzduit proiecţia specială a filmului „Balkan Melody”, povestea omului fără de care Occidentul nu ar fi auzit probabil niciodată de naistul Gheorghe Zamfir, ţambalagiul Ion Miu sau taragotistul Dumitru Fărcaş. Elveţianul Marcel Cellier este cel care a trecut de zeci de ori Cortina de Fier pentru a înregistra folclor autentic din România.
Momentul culminant al serii a fost concertul extraordinar oferit de Ioan Pop şi grupul Iza, care apar în „Balkan Melody”. Aceştia au “coborât de pe ecran” şi au adus pe scena festivalului din Piaţa Cetăţii muzica maramureşeană din vioară, zongoră, tilincă, ceteră oşenească sau drâmbă.
În aceeaşi zi, de la ora 16.00, în Sala Ferdinand, Palatul Principilor, au fost prezentate scurt-metraje româneşti de animaţie din competiţia festivalului Anim’est 2013, iar de la ora 18.00, proiecţia „Sound City” (SUA, 2012, regia: Dave Grohl).
Seara de vineri s-a încheiat cu o petrecere la Galeria Habitat din Şanţurile Cetăţii, animată de ritmuri electro mixate de Silent Strike + Dan Basu.
Vă prezentăm câteva imagini din cea de-a doua seară de festival:
[nggallery id=204]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Horea va fi restaurată și refuncționalizată. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP
Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Horea va fi restaurată și refuncționalizată. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP Parohia Ortodoxă Română Horea a lansat la data de 14 ianuarie 2025 licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru execuția lucrărilor de resturare, refuncționalizare și punere în valoare a Bisericii Sfinții Arhangheli din […]