Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO| UPDATE. Polițiștii au început o anchetă în cazul câinelui împușcat cu alice, în cartierul Pâclișa

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| UPDATE. Polițiștii au început o anchetă în cazul câinelui împușcat cu alice, în cartierul Pâclișa

UPDATE. În decursul zilei de ieri, un cetățean ne-a transmis faptul că și-a găsit câinele împușcat cu alice. Deși inițial Poliția i-a spus că nu se prea poate face nimic în acest caz, totuși, se pare că s-a început o anchetă pentru a se afla cine a fost autorul teribilei fapte.

Un cetățean ne-a semnalat un caz de cruzime față de animale, transmițându-ne faptul că, patrupedul său a fost împușcat cu o armă cu aer comprimat. Domnul care ne-a informat cu privire la teribila faptă, locuiește în Pâclișa și spune că, ieri, în jurul orei 14.30, a auzit două focuri de armă, în grădina din spatele casei. Văzând că animalul său nu mai apare, bărbatul a început să-l caute, găsindu-l ciuruit de alice.

Imediat ce și-a văzut câinele împușcat, bărbatul a cerut ajutorul Poliției, însă a avut parte de o surpriză neplăcută. Domnii polițiști i-au transmis faptul că, ei nu pot face nimic cu privire la acest caz, deoarece nu sunt camere de supraveghere în zonă, menționând că, singurul lucru care „se poate face” în acest caz, este depunerea unei plângeri la Poliție din partea propietarului patrupedului, care v-a fi contactat înapoi după 3 luni, fiind înștiințat că „nu s-a putut face nimic, deoarece câinele a fost împușcat cu alice”.

Totuși, legea spune altceva. Țara noastră este unul dintre statele lumii care sancționează cruzimea împotriva animalelor prin Legea nr.205/2004 privind protecția animalelor.

Prin legea privind protecția animalelor se evidențiază două forme de răspundere pentru persoanele care acționează fără milă asupra necuvântătoarelor, anume răspunderea contravențională și răspunderea penală în funcție de gravitatea faptei lor. Fapta care antrenează prima formă de răspundere se sancționează cu contravenție, ce presupune pedeapsa cu amenda contravențională, în schimb, infracțiunea comisă împotriva animalelor care angajează răspunderea penală presupune pedeapsa cu închisoarea sau amenda penală.

Astfel, rănirea sau schingiuriea animalelor, precum și practicarea tirului pe animale domestice sunt infracțiuni care se pedepsesc, conform legii, cu amendă penală începând de la 1.000 lei, care poate ajunge chiar și până la 10.000 lei, sau cu închisoare între 6 luni și 3 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | Drumul forestier baraj Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului, DISTRUS de cei care exploatează lemne: ”Este bătaie joc, strică tot ce am reparat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Drumul forestier baraj Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului, DISTRUS de cei care exploatează lemne: ”Este bătaie joc, strică tot ce am reparat” Drumul forestier baraj Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului este distrus de cei care exploatează lemne, la nici un an de la trecerea lui în administrarea comunei Șugag de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea