FOTO: Trupa Compact și un show de lasere au adus în Cetatea Alba Iulia peste o mie de albaiulieni și turiști

Paul Voicu - Primar 2020

Concert Compact Alba Iulia (68)Concertul memorabil al legendarei trupe Compact, urmat de un show de lasere proictate pe Poarta a III-a Cetățiii Alba Carolina a încheiat aseară prima zi parte a evenimentului ce se desfășoară în acest weekend, Zilele Cetății-Festivalul Roman Apulum.

Peste o mie de persoane din județul Alba dar și turiști au invadat esplanada dintre Obeliscul dedicat lui Horea, Cloșca și Crișan și Poarta a III-a a Cetății. Oamenii au cântat au dansat și au imortalizat momentul cu aparatele de fotografiat și smartphone-urile. „Pe tine te-am ales” „Cine ești tu, oare? ” „Stai cu mine” „Fata din vis” sunt doar câteva dintre piesele care i-au emoționat pe spectatori.

ELIT

Publicul a fost încâtat de prestația trupei Poarta 3, care alături de Antinia Simion, au umplut cu armonii cetatea.

Trupa Compact a luat fiinta in 1977, la Cluj, insa a intrat in atentia publicului abia in 1981, an in care si-a gasit identitatea muzicala datorita cooptarii lui Paul Ciuci – solist, chitarist si compozitor. A fost un inceput de drum, compozitiile lui Paul Ciuci s-au facut remarcate rapid datorita stilului si timbrului aparte, iar in scurt timp, Compact a devenit una dintre cele mai cunoscute si iubite formatii rock din Romania.

Mihail David - 2020

 

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...