FOTO: Sute de elevi, din județ și din țară, au împânzit Cetatea Alba Carolina. Botoșaniul salută ”Cealaltă Capitală” și o recomandă ca destinație
Programul ”Școala altfel” a împânzit Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia de elevi de toate vârstele și, poate și mai important, din tot județul și din afara granițelor lui.
Marți, 19 aprilie, podurile Porții a III-a au trecut proba de rezistență, susținând zeci de copii și profesori care s-au oprit din periplul lor pe la obiectivele din perimetrul cetății, pentru a asista la schimbul de gardă.
Printre ei și un grup de 45 de elevi din municipiul reședință de județ Botoșani, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, aflați, împreună cu dascălii îndrumători, într-un tur al Ardealului.
Și drept dovadă că nu au nimerit întâmplător la noi, Rareș Mărtincă (elev în clasa a IX-a G , pregătit de prof. diriginte Loredana Botezatu) ne spune: ”Sunt pentru prima dată la Alba Iulia și mă bucur că am avut ocazia să descopăr obiectivele turistice de aici, dincolo de ce prospectasem deja, respectiv Cetatea Alba Carolina în ansamblul ei, despre care știam deja că este o fortăreață construită între anii 1715-1738, de tip Vauban, construită pe Dealul Citadelei.
Ritualul schimbului de gardă, pus în scenă pentru turiști, mi se pare un lucru foarte interesant, pe care nu îl vezi prea des în România. Am vizitat astăzi cele două catedrale și urmează să trecem și pragul Muzeului Unirii și a Sălii Unirii, locul unde s-a semnat Actul Unirii Transilvaniei cu România. Sper să mai ajung în Alba Iulia și cu altă ocazie, până atunci recomand tuturor această destinație”.
”Școala altfel” a fost, așadar, cel mai bun agent turistic pentru Alba Iulia, sute de copii bucurându-se de o lecție de istorie în interiorul Cetății Alba Carolina, imortalizată în mii de poze. (D.M.S)
[nggallery id=1972]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 3 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor