FOTO ȘTIREA TA: Tânăr din Ocna Mureș, în spital după ce ar fi fost bătut de un polițist aflat în timpul liber, pe motiv că nu a vrut să se legitimeze
Un tânăr de 28 de ani din Ocna Mureș acuză un agent de poliție din oraș că l-a bătut până l-a băgat în spital, după ce nu ar fi vrut să se legitimeze. Măieruțiu Andrei susține că agentul de poliție era îmbrăcat civil și în stare de ebrietate, motiv pentru care a și refuzat să prezinte buletinul în fața lui.
Tânărul, care recunoaște că și el se afla sub influența alcoolului, ne-a trimis mai multe imagini într-un mesaj pe contul de Facebook al publicației, însoțite de un mesaj în care a relatat cele întâmplate.
”În seara de vineri, 23 martie, m-am întors de la serviciu și am intrat într-un club, unde am consumat câteva beri împreună cu mai mulți prieteni. Când am ieșit din club, în timp ce mă îndreptam spre casă, la aproximativ 10 metri, am fost oprit de agentul de poliție A.B. , care mi-a cerut să îi prezint buletinul. Având în vedere că acesta nu avea uniformă de polițist și nici nu îl văzusem până atunci, am refuzat să mă legitimez întrebându-l <Cine ești tu ca să mă legitimez în fața ta?>. Răspunsul lui a fost ”Îți arăt eu cine sunt”, după care m-a dus cu forța la secția de poliție, unde am fost bătut cu pumnii, picioarele și cu bastonul. Între timp, venise un coleg de-al lui care i-a cerut să mă lase în pace și atunci am luat-o la fugă, prin pădure, înspre casă. A luat-o și el la fugă după mine, însă am reușit să scap”, povestește tânărul.
A doua zi, Măieruțiu Andrei spune că s-a prezentat la spital în Ocna Mureș, iar acolo ar fi venit și agentul ”cu pricina” care ar fi avut o tentativă de mituire, propunându-i să iasă la o masă pentru a se înțelege.
”Am refuzat categoric și i-am spus că voi depune plângere, iar el mi-a zis că oricum martorii mei vor spune cum vrea el la tribunal”, spune Andrei.
Pentru că nu a fost internat la Ocna Mureș și se simțea rău, a doua zi, tânărul a sunat la urgențe și a ajuns la spitalul din Aiud, unde a și rămas internat, având două coaste rupte.
În speranța că i se va face dreptate, Andrei Măieruțiu spune că marți, când va fi externat, va merge să depună plângere și apoi la Judecătoria Aiud.
Cazul a fost relatat și în mediul online și a stârnit zeci de comentarii.
Contactați telefonic, reprezentanții Poliției Alba au declarat că nu a fost depusă nicio sesizare în acest sens, însă pe baza a ceea ce a apărut în spațiu public, au fost demarate verificări.
Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne un mesaj pagina noastră de Facebook sau pe adresa [email protected], iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Lavanda – mireasma care vindecă. „Spaima moliilor”, dar și remediu de sănătate prea puţin cunoscut
Lavanda – mireasma care vindecă. „Spaima moliilor”, dar și remediu de sănătate prea puţin cunoscut „Spaima moliilor”, îmbătătoarea floare de levănţică este totodată un remediu de sănătate prea puţin cunoscut. Sfârşitul de vară şi începutul de toamnă este o perioadă privilegiată pentru plantele aromatice, care acum sunt în plină maturitate, parfumând cu miresme întreg văzduhul. […]
27 iulie – Sfântul Pantelimon, „doctorul fără de arginţi“. Se mănâncă porumb şi dovlecei, pentru ca oamenii să fie viguroşi în timpul iernii
27 iulie – Sfântul Pantelimon, „doctorul fără de arginţi“. Se mănâncă porumb şi dovlecei, pentru ca oamenii să fie viguroşi în timpul iernii SFÂNTUL PANTELIMON, sfântul sărbătorit de Biserica Ortodoxă în fiecare an la 27 iulie şi-a câştigat renumele de „doctorul fără de arginţi“ după ce a făcut minuni, vindecând pe gratis numeroşi bolnavi. Credincioşii ortodocşi îl […]
27 iulie 1956 | România devine membru al Organizatiei Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), fondată în 1945
27 iulie 1956 | România devine membru al Organizatiei Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), fondată în 1945 Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) este una dintre cele 16 agenții specializate ale Organizației Națiunilor Unite (ONU). A fost înființată pe 16 noiembrie 1945 de 20 de state care au creat […]