Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | Peripețiile unei albaiulience și a căpușei buclucașe: ”Să nu umblați de nebuni prin UPU, contagioase, medici de familie sau centru de permanență că nu vă scoate nimeni gângania”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peripețiile unei albaiulience și a căpușei buclucașe: ”Să nu umblați de nebuni pe la UPU, contagioase, medici de familie sau centru de permanență că nu vă scoate nimeni gângania”

O căpușă a fost motivul pentru care o femeie din Alba Iulia a solicitat ajutor medical specializati, însă, potrivit acesteia, a trecut prin adevărate peripeții. A fost nevoită să meargă de la farmacie la secția de contagioase, apoi la UPU, de acolo în policlinică, apoi la centrul de permanență, fără să primească nici un ajutor, fără ca cineva să știe să o îndrume corect, pentru ca într-un final să scape de gânganie fără ajutor specializat pe care l-a căutat, având în vedere cât poate fi de periculoasă mușcătura micuței insecte.

Albaiulianca a scris despre experiența prin care a trecut pe rețelele de socializare, în speranța că va ajuta și alte persoane să nu facă drumuri inutile în cazul în care se trezesc mușcați de căpușe.

”Ieri m-am tot gândit dacă să scriu sau nu, însă țin să vă atrag atenția asupra unei întâmplări banale referitor la ziua de ieri, ca să știți să nu umblați de nebuni prin tot orașul pentru a-ți scoate cineva o căpușă.

Citește și: VIDEO ȘTIREA TA | Urs filmat la Cugir, în toiul nopții, la plimbare pe Râul Mic, în zona Uzinei Mecanice spre Scăunel

În jurul amiezii, am identificat o căpușă mică mică pe mână și am plecat spre farmacie deoarece mă durea locul unde era căpușă și să găsesc o variantă de a scăpa de ea, de acolo 4 doamne drăguțe ce lucrau în farmacie m-au îndrumat spre spitalul de contagioase deoarece era foarte mică.

Ajung la spitalul de contagioase și de acolo o altă doamnă care îmi spune să nu mă panichez, dar insectele astea spurcate pot transmite tot felul de boli si mai bine merg în UPU că ei au ceva lupă specială și pensetă cu care o scot și dacă e ceva mă îndrumă spre ei pentru analize. Zis și făcut, merg spre UPU că doar oamenii sunt în sistem știu mai bine ce și cum…

UPU plin … îmi era și rușine că ajung eu cu căpușa mea acolo, când alții abia se țineau pe picioare. La registratură spun că am fost îndrumată din contagioase și dacă mă pot ajuta?

Dânsele întreabă și ele mai departe și se aude un domn cu o voce tăioasă: căpușele se scot la medicul de familie sau în policlinică… trag aer în piept și cred ca am numărat până la 5 în mintea mea și având în vedere că era plin de oameni care se simțeau rău, zic mai bine tac. Mulțumesc frumos și plec spre policlinică, întreb paznicul dacă mă poate îndruma, domnul tare drăguț întreabă pe una din doamnele de la registratură, la care ele foarte mirate spun mergeți în UPU!

Zic, doamnă, eu de acolo vin… Domnul drăguț o ia în față el pe culoar și zice haideți să mai întrebăm, dar îmi spunea printre ele că știe pe cineva, om în toată firea, care a murit de la o căpușă și neapărat să mi-o scoată cineva care știe, că nu e de joacă. Omul, cu bună intenție, categoric.

Întrebăm o asistentă de pe hol, îi spun că vin din urgență, mai apare o altă asistentă între timp, se uită una la cealaltă și încep a zâmbi (cred că le bufnea râsul, dar și pe mine m-ar fi bufnit) și zice păi ce treabă avem noi cu căpușă? Dar, dacă vreți, stați până pe la 15 ,16 când se gată consultațiile și poate vă ajută un medic sau mă îndrumă spre centrul de permanență…

Mă duc, că ce naiba să fac… Acolo, asistenta îmi spune, noi scoatem căpușa, dar nu avem medic, doar când vine medicul la 15 și având în vedere că era ora 12.00, sun medicul de familie să cer o părere, dar neapucând să îi spun toată povestea, zice să merg la contagioase

Ce dracu să mai spun…

În cele din urmă am scăpat de căpușă… Nu în farmacie, nu la UPU, nu la medicul de familie, nu în policlinică, nu în centrul de permanență…

Să zic mulțumesc că nu eram cu unul din copii…”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO STIREA TA: Aiudenii, terorizați de tigrul platanului. Cum poate fi combătută insecta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aiudenii, terorizați de tigrul platanului. Cum poate fi combătută insecta Tigrul platanului a pus stăpânire pe municipiul Aiud, spre nemulțumirea localnicilor care se văd nevoiți să suporte invazia acestor insecte. În contextul temperaturilor deosebit de ridicate, tigrul platanului a reapărut la Aiud, dar și alte localități din Alba, mai agresiv decât anul trecut, după părerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea