Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Simpozionul Regional ,,Copilăria la porţile Cetăţii Alba Carolina” dedicat celebrării Centenarului Unirii. Cadouri pentru România din partea copiilor preşcolari din Alba Iulia

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 16 noiembrie 2018,  la Alba Iulia a fost un moment de sărbătoare pentru învăţământul preşcolar albaiulian. Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a fost gazda unui eveniment deosebit, dedicat celebrării Centenarului Unirii-Simpozionul Regional intitulat ,,Copilăria la porţile Cetăţii Alba Carolina”.

Cu mic, cu mare, îmbracaţi în straie  de sărbătoare, participanţii au purces în Cetatea  MARII UNIRI, pentru a aduce un omagiu, celor care acum 100 de ani au reusit să înfăptuiască un vis ce părea imposibil: unirea tuturor românilor.

Aşa cum sugerează titlul evenimentului, copiii au fost cei care au deschis lucrările simpozionului, cu glasurile lor cristaline şi care au reuşit să emoţioneze pe fiecare participant în parte, îndeosebi pe distinşii noştri invitaţi şi oaspeţi, care la rândul lor au oferit o frumoasă lecţie de istorie.

Lucrările Simpozionului au continuat cu prezentarea unor lucrări valoroase în plen, cu exemple de bune practici privind dezvoltarea socio-emoţională a copiilor preşcolari, dar şi modele de gândire pedagogică din Uniunea Europeană, realizate în urma schimburilor de experienţă internaţionale, proiecte Erasmus, etc.

O secţiune care a debordat de creativitate şi imaginatie, a fost secţiunea dedicată copiilor ,,Cadoul meu pentru România”, o frumoasă expoziţie cu lucrări ale copiilor, realizate împreună cu doamnele educatoare. De la confecţionarea unor păpuşi  marionete din toate zonele ţării realizate din materiale reciclabile, la obiective istorice în miniatură din oraş, cetatea înconjurată de soldaţi care stau de strajă, la  omuleţii de turtă dulce, 100 la număr, care au umplut hartă României şi până la tortul aniversar pentru România, artificii, flori, steguleţe etc., toate lucrate cu migală.

“Le mulţumesc tuturor participanţilor la simpozion, invitaţilor, partenerilor, dar mai ales educatoarelor şi directoarelor de gradiniţă, care au dat strălucire acestui eveniment”, a spus Aurora Vârtei, inspector şcolar de specialitate – învăţământ preşcolar.

[nggallery id=6435]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea