Rămâi conectat

Sport

FOTO: Senzațional!!! România – Ucraina 3-0 (1-0), la debutul la Euro 2024, un meci de poveste! Albaiulianul Nicolae Stanciu, gol fabulos pentru istorie!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Senzațional!!! România – Ucraina 3-0 (1-0), la debutul la Euro 2024, un meci de poveste, o partidă mare al „tricolorilor”, cu cea mai categorică izbândă din istoria participării la turneele finale! Albaiulianul Nicolae Stanciu, gol fabulos pentru istorie, fiind desemnat MVP-ul meciului!!!

 

Albaiulianul Nicolae Stanciu a marcat un gol fabulos la Euro 2024, în partida de debut a României, o victorie de poveste pentru „tricolori” împotriva Ucrainei, scor 3-0 (1-0), reușite Nicolae Stanciu (29), Răzvan Marin (53) și Denis Drăguș (57), toate din pasele lui Denis Man. O execuție senzațională a fostului unirist Nicolae Stanciu, șut de la 22 metri, în vinclul drept (29), o bijuterie de gol în poarta lui Lunin, goalkeeperul lui Real Madrid, a deschis scorul. Într-o atmosferă incredibilă făcută de cei peste 35.000 de fani tricolori la Munchen, România a zdrobit Ucraina la meciul de debut la Euro 2024. După 8 ani de așteptare și frustrări, naționala a revenit la sărbătoarea fotbalului european, cu o confruntare în care România a avut o evoluție așteptată din vremurile „Generației de aur”. Reprezentativa noastră a început extraordinar turneul, cu un succes uriaș (al doilea din istorie la un turneu european) și un pas imens spre calificarea în optimile de finală.

„Tricolorii” au depășit toate așteptările, au spulberat o națională de sute de milioane de euro, Ucraina a fost în genunchi, iar ex-uniristul a avut o prestație imperială, cu cea mai frumoasă reușită de până acum la turneul final. Nicolae Stanciu, descoperit de Alexandru Kalanyos, a mai lovit transversala în minutul 40 și a intrat in istorie, fiind primul fotbalist din județ care a marcat la un turneu final!!!

Onoare pentru Alba, în condițiile în care Nicolae Stanciu a fost căpitanul primei reprezentative, al 5-lea căpitan al României din istoria participării la turneele continentale. În formula de start s-a regăsit și „spaniolul” Andrei Rațiu, titular în flancul drept al defensivei, jucător din comuna Unirea, născut la Aiud.

Următoarele întâniri în Germania sunt cu Belgia (sâmbătă, 22 iunie, la Koln, ora 22.00) și Slovacia (miercuri, 26 iunie, la Frankfurt, ora 19.00).

Foto: Lucian DANCIU (Munchen)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Memorialul “Dragoș Damian”, a 9-a ediție, duminică, 30 iunie, în memoria fostului căpitan al Interului Ciugud

Dan HENEGAR

Publicat

în

Memorialul “Dragoș Damian”, a 9-a ediție, duminică, 30 iunie, în memoria fostului căpitan al Interului Ciugud Patru echipe vor fi prezente, duminică, 30 iunie, la a 9-a ediție a Memorialului “Dragoș Damian”, competiție fotbalistică de suflet ce se va desfășura, la Ciugud, cu începere de la ora 9.00, în memoria fostului căpitan al Interului Ciugud. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea