Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Școala Gimnazială Câmpeni vizitată de elevi și profesori de la școlile partenere în proiectul educațional „Uniți prin sport la Centenarul Marii Uniri”

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

La sfârșitul săptămânii trecute „Capitala Țării Moților” a devenit pentru o zi „Capitala Sportului Școlar”, aici întâlnindu-se peste 100 de elevi de la școli din mai multe județe, însoțiți de numeroși profesori, pentru a participa la activitățile sportive cuprinse în parteneriatul educațional „Uniți prin sport la Centenarul Marii Uniri”.

Mai exact, sub moto-ul „Ai grijă de corpul tău. Este locul în care vei trăi toată viața.” Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca, Școala Gimnazială Șimand – județul Arad, Școala Gimnazială „Nicodim Ganea” Bistra, Școala Gimnazială nr. 1 „Gheorghe Crăciun” Zărnești – județul Brașov și Școala Gimnazială Câmpeni s-au „unit” în anul Centenarului Marii Uniri și derulează pe parcursul anului școlar 2018-2019 acest proiect instructiv-educativ care urmărește numeroase scopuri, obiective și în care se regăsesc numeroase activități, atât întreceri sportive cât și vizite în fiecare dintre județele din care provin școlile partenere.

Iar cum în județul nostru s-a realizat în urmă cu 100 de ani visul de veacuri al românilor – Unirea Transilvaniei cu România, la 1 decembrie 1918, în Alba Iulia – prima dintre reuniunile comune ale elevilor s-a realizat la Școala Gimnazială Câmpeni, care s-a dovedit a fi o gazdă primitoare pentru musafiri sosiți în localitate. Astfel, directorul Școlii Gimnaziale Câmpeni, profesor Liliana Arieșanu, alături de mai mulți profesori și elevi i-au așteptat pe cei sosiți de departe cu tulnice, pâine și sare, iar după ce au vizitat școala, cu toții au participat la un moment special pregătit pentru invitați, la care a fost prezent și primarul orașului Câmpeni, Ioan Călin Andreș, însoțit de consilierul local Gabriel Câra-Grigorescu.

Cu această ocazie, elevii școlii-gazdă au prezentat o scurtă istorie a orașului și a unităților de învățământ de aici, precum și un program artistic pregătit de mai mulți elevi talentați și coordonați de profesoara Iulia Drăgoi, în care s-au regăsit cântece populare și patriotice. Totodată, directorul școlii din Câmpeni a oferit diplome de merit pentru implicarea în acest parteneriat profesorilor Cornel Gojeiu, Mariana Petruse, Nicolae Joldeș, Mircea Elecheș, Dan Mărcuș, Tiberiu Boca și Alin Bîrla, primarului, consilierului local și câtorva reprezentanți ai echipelor de la școlile partenere, datorită faptului că au avut în ultimul timp rezultate sportive foarte bune la nivel județean, interjudețean și chiar național.

De aici, toți elevii s-au deplasat la Sala de Sport nr. 2 din incinta Liceului Tehnologic Silvic Câmpeni, acolo unde s-au reunit pentru a forma drapelul țării noastre cu tricourile pe care le-au îmbrăcat special de Centenarul Marii Uniri, iar apoi aceștia au început într-o atmosferă de fairplay întrecerile de fotbal, badminton și șah, demonstrând că nu este importat a câștiga ci mai important este a participa.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=6474]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Până la ce vârstă pot să lucreze profesorii pensionabili și să rămână titulari. Data limită până la care pot depune cererea

Unirea Ziarul

Publicat

în

Până la ce vârstă pot să lucreze profesorii pensionabili și să rămână titulari. Data limită până la care pot depune cererea Profesorii pensionabili pot cere să rămână titulari chiar până la vârsta de 70 de ani! Potrivit calendarului mișcării personalului didactic, anexă a Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic în anul școlar 2025-2026 aprobată prin Ordinul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea