FOTO: Sărbătoarea mărţişorului şi a primăverii la Şcoala Gimnazială Şona. Dansuri tematice, poezii, cântece şi scenete, de la cei mici pentru mămici
Culorile şi aromele primăverii, împreună cu zâmbetele şi emoţiile celor mai mici elevi, de la Şcoala Gimnazială Şona, judeţul Alba, s-au împletit în Serbarea mărţişorului şi a primăverii şi au încântat părinţii cu dansuri tematice, poezii, cântece şi sceneta Sticletele.
A fost invitat la serbare domnul director, prof. Matei Rovin, care a apreciat strădania şi efortul elevilor şi al cadrelor didactice.
După ce elevii au repetat zile la rând şi s-au deprins cu mişcările de dans, a sosit vremea ca şcolarii să împărtăşească şi părinţilor din cunoştinţele lor. Chiar dacă unii elevi mai mici au avut nevoie de privirea unui părinte pentru a mai scăpa de emoţii, întregul spectacol a fost arbitrat prin aplauze de auditoriul care a luat parte la eveniment.
Şi pentru că 8 Martie, ziua tuturor mămicilor, este unică, în faţa provocării de a alege între un dar sau un mărţişor frumos, serbarea s-a dovedit a fi un cadou ideal pentru mame. Timp de aproape o oră, sala de clasă a fost „îmbrăcată” într-o atmosferă cu un frumos iz de poveste de primăvară.
Serbarea a debutat cu poezii şi cântece despre primăvară. Sub îndrumarea cadrelor didactice Budiu Mihaela, Răcuci Daniela şi Folea Ana-Maria, elevii din ciclul primar au recitat frumoase poezii şi au interpretat cântece închinate primăverii.
citește și: MESAJE de 8 MARTIE
Elevii claselor a III-a şi a IV-a au prezentat sceneta Sticletele, moment care a demonstrat talentul actoricesc al copiilor.
Dansul a fost în centrul atenţiei, elevii clasei a II- a au prezentat Dansul florilor, iar cei din Clasa Pregătitoare au antrenat publicul în energicele ritmuri ale dansului Samba florilor.
Emoţionaţi, dar curajoşi în acelaşi timp, la final, toţi şcolarii au oferit mămicilor mărţişoare confecţionate de ei sub îndrumarea învăţătoarelor.
”Costumele viu colorate, cântecele pline de jovialitate, veselia şi efervescenţa elevilor, încununate de buna dispoziţie şi de uralele părinţilor, au dus la conturarea unui spectacol ce cu siguranţă va rămâne în amintirea celor prezenţi”, a declarant învățătoarea Mihaela Budiu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
18 februarie 2025 | „Melodii fără frontiere”, tema atelierului de traduceri al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba
18 februarie 2025 | „Melodii fără frontiere”, tema atelierului de traduceri al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba Începând cu anul 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a pus în practică proiectul 3.35 Atelier de traduceri, care urmărește să promoveze cultura scrisă, la nivel internațional, prin intermediul traducerilor unor creații literare. Produsul final al proiectului este […]