Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Sală de clasă după modelul Școlii Private Aletheea, la Școala Gimnazială „Cloșca” Cărpiniș – comuna Roșia Montană

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Starea de bine” dintr-o școală are legătură cu toți factorii educaționali implicați din acea localitate: elevi, profesori, părinți, membrii comunității.

Așa a apărut acea „stare de bine” și într-o sală de clasă de la Școala Gimnazială „Cloșca” Cărpiniș, comuna Roșia Montană, a cărei reamenajare a fost finalizată la sfârșitul lunii trecute. Totul a pornit de la un parteneriat între Școala Privată Aletheea din București, fondată de doamna Mona Mușat, și Școala Gimnazială „Cloșca” Cărpiniș, structură a Școlii Gimnaziale „Simion Balint” Roșia Montană.

Astfel, sub emblema „Bunătății” – valoarea lunii decembrie în Școala Privată Aletheea – copiii din capitală au realizat diferite produse pe care le-au expus la Târgul de Crăciun, organizat în școala lor. Apoi, în cadrul unei tombole, părinții au primit câte un produs, donând apoi o sumă de bani în scop caritabil pentru proiectul derulat de copiii lor.

Ulterior, acești bani au fost folosiți în reorganizarea managementului spațiului sălii de clasă – dimensiunea ergonomică. Primul pas spre schimbare a fost pregătirea spațiului – zugrăvit, vopsit, asamblat mobila – de către părinții elevilor din această clasă. Sala a fost dotată cu mese moderne pentru 3-4 elevi, scaune, rafturi deschise pentru zona de bibliotecă, jocuri și resursele elevilor, panou pentru afișarea lucrărilor, witheboard magnetic, covoare și alte resurse educaționale – cărți, rechizite, jocuri.

Învățătoarea acestor elevi va face mult mai accesibilă cunoașterea prin predarea integrată și abordarea interdisciplinară a învățării, prin aplicarea metodelor interactive învațate în cadrul cursurilor la care a participat. Astfel, cu mic cu mare, adulți și copii, și-au mobilizat resursele ca să facă o școală mai prietenoasă pentru copiii din Cărpiniș. Omul devine cunoscut și apreciat prin măreția lucrurilor pe care le face!

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 AUGUST 2024: 424 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 AUGUST 2024: 424 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea