FOTO| S-a deschis Târgul ”Gustos de Alba”. Zeci de producători locali, bunătăți tradiționale, demonstrații culinare și concursuri
”Gustos de Alba”, târgul cu bunătăți tradiționale, demonstrații culinare, concursuri și spectacole, se desfășoară în 20-22 mai pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, deschiderea oficială având loc vineri, în prezența a sute de persoane. La târg sunt prezenți zeci de producători locali.
Ca în fiecare an, şi de această dată producători din toate zonele judeţului sunt prezenţi pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, cu bunătăţi tradiţionale din toate domeniile: panificație, patiserie, prelucrarea cărnii și a laptelui, apicultură, legumicultură, vinificație.
Sunt prezentate și expuse pentru degustare și vânzare specialități gastronomice locale, iar micii fermieri vor aduce legume și fructe proaspete de sezon.
Pe parcursul celor trei zile, vizitatorii vor avea ocazia să asiste la diverse demonstrații și concursuri pe teme culinare, putând vedea cum sunt pregătite o serie de preparate culinare reprezentative pentru bucătăria judeţului Alba, la ateliere culinare în care copii de vârstă preşcolară şi elevi ai Colegiului Economic ”Dionisie Pop Martian” din Alba Iulia vor reînvia gustul autentic pregătind pe loc “dulciurile copilăriei”. De asemenea, un nutriționist va oferi sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă, urmate de o demonstraţie de smoothie din legume şi fructe în diverse combinaţii, cu numeroase beneficii pentru organism, atât la copii, cât și la adulți.
Nu va lipsi nici spectacolul de la eveniment. Pe lângă demonstrațiile și concursurile culinare, programul târgului va fi întregit cu un spectacol de dans modern, oferit de copiii din cadrul Şcolii de dans Chirilă din Alba Iulia.
Târgul Gustos de Alba va putea fi vizitat de vineri până luni, între orele 10.00 – 18.00, în spaţiul expoziţional din Latura de Vest a Cetății Alba Carolina.
PROGRAMUL Târgului ”Gustos de Alba” 2016:
Vineri, 20 mai 2016
11.00 – Deschiderea Târgului Gustos de Alba
12.00 – Bucătăria fără foc – atelier culinar
13.00 – Gustos și sănătos – sfatul nutriționistului
Sâmbătă, 21 mai 2016
11.30 – Atelier culinar pentru copii
12.30 – Spectacol de dans modern
14.00 – Recunoaște condimentul – concurs
15.00 – Demonstrații culinare – Înturnat de Cărări
16.00 – Vinurile Județului – prezentare și degustare
Duminică, 22 mai 2016
12.00 – Legumele vesele – concurs
12.30 – Vinurile județului – prezentare și degustare
13.00 – Platoul cel mai gustos – concurs
14.00 – Demonstrații culinare – ceaun
Târgul are ca scop creşterea competitivităţii producătorilor autohtoni din industria de profil alimentar şi promovarea valorilor tradiţionale culinare locale şi este organizat de Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.
[nggallery id=2125]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 52 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii