Rămâi conectat

Sport

FOTO: România, eliminată de Olanda în optimi la EURO 2024! Respect pentru „Generația de suflet”, visul s-a sfârșit!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

România a fost eliminată brutal de Olanda în optimile de finală ale EURO 2024, dar „Generația de suflet” merită tot respectul și admirația.

Visul unui turneu final de poveste s-a sfârșit în fața „portocalei mecanice”, care a învins net, cu scorul de 3-0 (1-0), reușite Gakpo (19), la o fază la care Niță a fost învins ușor, cu un șut la colțul scurt, respectiv Malen (83), la eroarea lui Drăgușin. Intrat la pauză, Malen (90+1) și-a trecut în cont dubla, un scor mult prea sever față de realitatea din teren

„Tricolorii” au avut în față o partidă pentru istorie, o respirație a unei națiuni care și-a redescoperit iubirea. „Zidul galben” a fost din nou senzațional, „Allianz Arena” a fost dominată de zecile de mii de suporteri români, din țară sau din Diaspora. O atmosferă fabuloasă creată în tribune de fanii „tricolori”, iar cei din teren au simțit energia incredibilă și nu au cedat, deși au avut în față un oponent care a realizat cel mai bun meci de la acest turneu.

Naționala lui Edward Iordănescu a încercat să-și depășească limitele pentru un moment care va rămâne de referință peste ani. Am pierdut cu Olanda dar am câștigat ceva imens, de neprețuit. Iubirea suporterilor, care au cântat „Deșteaptă-te, române!” de parcă acum se termină lumea.

Meciul unei generații s-a încheiat cu un eșec, care a pus punct poveștii impresionante din Germania. Nicolae Stanciu și Andrei Rațiu, fotbaliștii din Alba, au fost iarăși titulari în reprezentativa României, căpitanul fiind înlocuit în minutul 87. S-a încheiat aventura României în Germania, dar rămân trăirile, rămâne fericirea adusă de „Generația de suflet”.

Olanda avansează în sferturile de finală unde așteaptă învingătoarea dintre Austria și Turcia. Asta după ce în actul secund a mai avut o bară prin van Dijk și un gol anulat la Gakpo. România a dovedit atitudine și demnitate, a încercat să joace, s-a bătut admirabil, a arătat ca echipă. Și mai ales a scos zeci de mii de oameni pe străzi, lucru realizat doar de „Generația de aur”! Asta apropos că mâine se împlinesc 3 decenii de la memorabila victorie cu Argentina de la Mondialul din ’94. Simpla paralelă în timp spune totul despre visul trăit de România în Germania.

Foto: Lucian DANCIU, Munchen


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: România, eșec în primul meci de la Blaj la Campionatul European Under 18 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

România, eșec în primul meci de la Blaj la Campionatul European Under 18 la volei feminin, 0-3 cu Spania Reprezentativa României a pierdut primul meci disputat la Blaj în cadrul Campionatului European Under 18 la volei feminin. „Tricolorele” au fost învinse de Spania, scor 3-0 (31-29, 25-19, 25-14), echilibrat fiind doar primul parțial în care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea