Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Profesorul Ion D. Lăzărescu – fondatorul școlii românești de teoria așchierii, omagiat la Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

În organizarea Asociației Generale a Inginerilor din România (A.G.I.R.) –Sucursala Alba, Colegiului Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu’’  Cugir și Asociația Generală a Parcurilor Industriale Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România (A.P.I.T.S.I.A.R.), la  Casa de Cultură din Cugir s-a desfășurat vineri, 11 septembrie, cea de-a III-a Conferință Națională Multidisciplinară ,,Profesorul Ion D. Lăzărescu – fondatorul școlii românești de teoria așchierii’’.

Ion D. Lazarescu, omagiat la Cugir05Evenimentul a reunit peste 100 de participanți, personalități aparținând mediului universitar, cadre inginerești, reprezentanți ai administrațiilor județene și locale, ai mediului de afaceri din Cugir și din alte localități, studenți, șefi de lucrări. Au luat loc în prezidiu și au rostit alocuțiuni legate de personalitatea eminentului profesor, primarul Cugirului Adrian Teban(gazda manifestării), Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, dr. ing. Emil Nicolae Muntean – director general al A.P.I.T.S. I. A. R., prof. dr. ing. Daniela Popescu – decanul Facultății Construcții de Mașini a Universității Tehnice din Cluj – Napoca, dr. ing. Alexandru Micaciu – directorul Colegiului Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu’’,  acad. prof. dr. ing. Csaba Ghyenge – Universitatea Tehnică Cluj – Napoca,  prof. dr. ing. Gheorghe Arghir- Universitatea Tehnică Cluj – Napoca,  dr. ing. Gheorghe Vertean – Universitatea Politehnică Timișoara, dr.ing. Elisabeta Ciortea- lector la Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia,  Traian Bărbat – secretar general al A.P.I.T.S.I.A.R.  În deschiderea conferinței, dr. ing. Emil Muntean a adresat urarea de bun venit tuturor participanților și a făcut o scurtă prezentare a dezvoltării industriale de peste 200 de ani a Cugirului, evidențiind rolul activ pe care cadrele tehnice ale mediului local de afaceri îl joacă în viața orașului de la poalele Drăganei. La rândul său, directorul Colegiului Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu’’,  Alexandru Micaciu a evidențiat contribuția distinsului profesor Lăzărescu la formarea, instruirea și perfecționarea a peste 2500 de ingineri mecanici din România, la afirmarea ingineriei tehnologice românești în știința contemporană, precum și pentru activitatea depusă în cadrul școlii de profil în perioada 1943 – 1954.

Toți invitații la manifestare au primit din partea organizatorilor volumul de carte ,,Inginerie – Cugir’’, editat de Asociația Generală a A.G.I.R. – Sucursala Alba, în care sunt prezentate pe domenii de activitate, peste 65 de lucrări aparținând participanților, lucrări care apoi au fost dezbătute în cadrul celor patru secțiuni, susținute în sălile special amenajate la Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu’’. A urmat o deplasare la Fabrica de Arme Cugir, unde invitații au avut prilejul ă viziteze expoziția de arme organizată de societate. Un punct de atracție pentru participanți l-a constituit Expoziția muzeală a Cugirului, amenajată de Asociația ,,PRO CUGIR’’ condusă de președintele Aurel Voicu, amplasată  într-un număr de șapte săli, ale clădirii ce găzduiește Clubul Elevilor din Cugir. (C.P.)

[nggallery id=978]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare Acesta mai este judecat și pentru act sexual cu un minor și pornografie infantilă Un tânăr de 28 de ani, din comuna Cergău, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de droguri, actr sexual cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea