Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Primarul orașului Câmpeni: Deșeurile care provin din demolări folosite pentru a acoperi un ogaș produs în urma unei viituri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul orașului Câmpeni: Deșeurile care provin din demolări folosite pentru a acoperi un ogaș produs în urma unei viituri

În anul 2010, în urma unei viituri, s-a produs un ogaș de aproximativ 30-40m lungime și 2-2.5 m adâncime pe drumul comunal DC 96 care face legătura cu localitățile componente Certege, Borlești, Tomușești , Valea Caselor și Coasta Vâscului.

În urma solicitării cetățenilor de pe raza localităților menționate și pentru că exista riscul ca drumul sa se erodeze, s-a hotărât ca deșeurile care provin din demolari de la casele locuitorilor orașului Câmpeni(zidărie de piatră , resturi de cărămidă , țiglă , BCA, tencuiala ) să fie duse în acel ogaș. Totodată, s-a dus și balast de pe străzile unde s-au efectuat/se efectuează lucrări de reabilitare. Pentru acest lucru, nu s-au alocat bani de la bugetul local.

Astfel că, începând cu anul 2014, în fiecare zi de joi se organizează colectarea deșeurilor din construcții-demolări-renovări , a celor de natură vegetală , a rumegușului precum și a celor provenite din activitățile de curățenie și igienizare a cursurilor de apă din măturatul curților, etc. Rumegușul și crengile rezultate în urma activităților de curățenie/toaletare sunt predate unui agent economic de pe raza orașului Câmpeni, care la rândul sau le transformă în materie primă pentru o firma care produce articole de mobilier.

Deșeurile din construcții-demolări-renovări precum și cele provenite din activități de curățenie (nisip, pietriș, pământ ) sunt utilizate pentru amenajarea unor terenuri care ulterior pot deveni utile sau pentru refacerea unor zone afectate de fenomene naturale extreme.
Problema depozitarii deșeurilor din categoria celor de mai sus o are și Primaria Câmpeni, care în comparație cu alte autorități locale a cautat în permanență, împreună cu firma de salubritate S.C. Salubritate Apuseni S.R.L., să găsească soluții viabile pentru rezolvarea situației.

Primarul orașului Câmpeni,
Ioan-Călin Andres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea