Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Peste 250 de liceeni din Abrud și Cugir au învățat de la polițiști cum să prevină violența și consumul de droguri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba continuă activităţile dedicate informării şi educării elevilor, pentru adoptarea unui comportament preventiv şi în special pentru prevenirea consumului de droguri. Peste 250 de elevi din Abrud şi Cugir au participat, în această săptămână, la întâlniri cu poliţiştii.

polÎn perioada 1-4 noiembrie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia s-au întâlnit cu elevii liceului „Horea Cloşca şi Crişan” Abrud şi cu cei ai Colegiului Naţional „David Prodan” Cugir cărora le-au prezentat teme informativ preventive referitoare la consumul de substanţe stupefiante şi consecinţele acestora dar şi referitoare la prevenirea traficului de persoane şi a absenteismului şcolar, răspunderea penală şi contravenţională, prevenirea faptelor cu violenţă.

Reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba au oferit explicaţii legate de efectele psihice şi fizice ale consumului de droguri, atât pe termen scurt cât şi pe termen lung, schimbările neurochimice negative ce se produc în sistemul nervos al unui consumator şi măsuri ce pot fi adoptate pentru prevenirea şi combaterea consumului de astfel de substanţe. Totodată, au fost prezentate informaţii legate de serviciile de intervenţie şi consiliere pe care Centrul le pune la dispoziţia celor care doresc să obţină sprijin, pentru a scăpa de dependenţă.

Specialiştii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia i-au informat pe elevi în legătură cu ce înseamnă traficul de persoane, consecinţele pe care acesta le poate avea asupra dezvoltării psihosociale a unui individ, formele de violenţă la care poate fi supusă o victimă, precum şi cu privire la măsurile de prevenire şi modalităţile prin care elevii pot contribui la reintegrarea în mediul şcolar a unei victime.

Poliţiştii au explicat prevederile legale aplicabile în combaterea traficului şi consumului de droguri şi a traficului de persoane, făcând referire la răspunderea penală a minorilor şi la importanţa adoptării unui comportament preventiv.

Prezentările au inclus şi materiale video cu mărturii ale unor tineri dependenţi şi traficaţi precum şi explicaţii ştiinţifice, oferite de specialişti în tratarea adicţiilor.

La dezbateri au participat peste 250 de liceeni care s-au arătat interesaţi de aspectele prezentate şi au pus întrebări referitoare la factorii care diferențiază pedepsele în cazul comiterii unei fapte penale, cuantumul pedepselor în funcție de fapta comisă, precum și rolul statutului social al victimei și agresorului în stabilirea sancțiunii penale.

[nggallery id=2921]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea