FOTO: Peste 200 de puieți de molid, plantați în zona Recea, de către elevii Școlii ,,Ioan Mihu” din Vinerea. Acțiune realizată în parteneriat cu Asociația ”Năsâpiște” Cugir
La Cugir s-a derulat cea de-a doua activitate a parteneriatului dintre Şcoala ,,Ioan Mihu” din Vinerea (unitate arondată Școlii Gimnaziale nr 3 Cugir) şi Asociaţia de Ecologie şi Turism Năsâpişte, condusă de către ing. Nicolae Faur, o importantă acțiune practică, cu valențe educative, destinată plantării de puieţi în zona silvică Recea.
Elevii şcolii, împreună cu cadrele didactice însoţitoare, profesorii Ana Herlea, Ioan Buda și Marcel Cibu au asistat pentru început la prima demonstraţie desfășurată în solarul de la Ocolul Silvic Cugir, unde au putut vedea cum sunt însămânţate în condiţii speciale seminţele de conifere din care se vor dezvolta încet şi cu multă muncă, arborii, ce vor fi gata de plantat după doi ani.
,,La această acţiune au fost alături, partenerii noştri, o echipă formată din pădurari şi brigadieri împreună cu şeful Ocolului Silvic din Cugir , inginerul Nicolae Hondola, care a însoţit grupul nostru pe tot parcursul vizitei oferind sprijinul său în acest demers, cu explicaţii începând de la rolul şi importanţa împăduririi, felul în care trebuie făcută exploatarea masei lemnoase, şi cum putem noi sprijini regenerarea pădurii”, ne-a spus profesoara Ana Herlea.
Ajunşi la cantonul silvic din Recea, copiilor le-au fost distribuiți un număr de peste 200 de puieţi de molid care au fost plantaţi în locul special amenajat de către specialiştii de la Ocolul Silvic Cugir .
După încheierea activităţii, elevii au avut parte de o plăcută surpriză fiind ospătaţi de către gazde cu o delicioasă tocăniță ,,ca la munte”. ,,Copiii au plecat cu amintiri frumoase, fiind încântați de cântecele păsărilor, poveştile şi poveţele membrilor Asociaţiei Năsâpişte, toate legate de pădure, brazi şi munte.
Am încheiat ziua cu bucuria lucrului împlinit şi cu promisiunea făcută de către copii, că atunci când vor fi mari, vor arăta şi copiilor lor pădurea de brazi, cândva plantată de ei”, a ținut să precizeze Anca Herlea .
La această acţiune au participat: de la Asociaţia Năsâpişte -prof. Sânza Ciucur, ing. Dorin Scânteie, ing.Nicolae Herlea, ing. Remus Gabor, iar de la Ocolul Silvic Cugir : Leanu Zbuciumelea, Marius Stoica, Gheorghe Hăprianu și Ioan Bucur.
Din partea părinţilor a fost prezent ing. Vasile Pop.(C.P.)
[nggallery id=5506]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
Parc fotovoltaic cu 260 de panouri în comuna Cricău: Licitație pentru proiectare, montare și punere în funcțiune
Parc fotovoltaic cu 260 de panouri în comuna Cricău: Licitație pentru proiectare, montare și punere în funcțiune Autoritățile locale din Cricău au lansat, vineri, 11 iulie 2025, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) procedura de contractare prin licitație publică a serviciilor de proiectare, montare și punere în funcțiune aferente obiectivului de investiții „Înființarea unei […]
UPDATE | INCENDIU de vegetație uscată în Șard: A ars vegetație uscată pe o suprafață de 800 de metri pătrați
INCENDIU de vegetație uscată în Șard: A ars vegetație uscată pe o suprafață de 800 de metri pătrați Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit sâmbătă, 12 iulie 2025, în jurul orei 18.00, în satul Șard, din comuna Ighiu. Citește și: INCENDIU de vegetație uscată în Alba Iulia: Intervin pompierii pe strada Tarniței, din Micești […]
FOTO | Promoția 1975 a liceului din Teiuș, revedere emoționantă după 50 de ani: „A fost o zi în care timpul parcă s-a oprit în loc, iar anii s-au topit într-o clipă”
Promoția 1975 a liceului din Teiuș, revedere emoționantă după 50 de ani: „A fost o zi în care timpul parcă s-a oprit în loc, iar anii s-au topit într-o clipă” Întâlnire de suflet la Liceul Teoretic Teiuș, unde emoția revederii i-a cuprins pe toți cei care, în urmă cu 50 de ani, pășeau încrezători spre […]