Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Parcul Fotovoltaic din Alba Iulia a fost finalizat. Peste 1.400 de module fotovoltaice pe o rază de 10.000 de metri pătrați

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul Fotovoltaic din Alba Iulia a fost finalizat. Peste 1.400 de module fotovoltaice pe o rază de 10.000 de metri pătrați

Peste 1.400 de module fotovoltaice care produc 77.7 kWp se află în noul parc fotovoltaic, recent finalizat, din Alba Iulia.

Suntem încântați să anunțăm finalizarea unui proiect ambițios și vital pentru sustenabilitatea orașului nostru: Parcul Fotovoltaic Alba Iulia. Amplasat strategic în zona de centură, noul parc acoperă 10.000 de metri pătrați și este echipat cu 1.414 module fotovoltaice, fiecare având o capacitate de 550Wp.

Capacitate totală: 777.7 kWp

Investiția s-a realizat prin proiectul „Promovarea producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul Municipiului Alba Iulia”, care include și instalarea de centrale fotovoltaice pe 5 clădiri publice. Toate acestea sunt posibile datorită finanțării generoase prin granturile norvegiene.
Este un pas mare înainte în angajamentul nostru pentru un viitor mai verde și mai curat. Așteptăm cu nerăbdare să vedem impactul pozitiv pe care această inițiativă îl va avea asupra comunității și mediului înconjurător.

Citește și: Centrală fotovoltaică pentru producția energiei electrice din surse regenerabile pentru Uzina Mecanică Cugir: Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Proiect finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, Program pentru Energie în România, cu un grant de: 611.262,00 euro, a transmis pe una dintre rețelele de socializare administrația din Alba Iulia.

„Amenajarea și dotarea unui parc fotovoltaic în zona de centură a municipiului, acoperind 10.000 de metri pătrați. Acest spațiu găzduiește 1.414 module fotovoltaice, fiecare având o capacitate de 550Wp, totalizând o capacitate impresionantă de 777.7 kWp.Amenajarea și dotarea unui parc fotovoltaic în zona de centură a municipiului, acoperind 10.000 de metri pătrați. Acest spațiu găzduiește 1.414 module fotovoltaice, fiecare având o capacitate de 550Wp, totalizând o capacitate impresionantă de 777.7 kWp,” a transmis Gabriel Pleșa, primarul din Alba, pe rețelele de socializare.

Panourile fotovoltaice sunt dispozitive care convertesc lumina solară direct în energie electrică, utilizând materiale semiconductoare. Acestea oferă o sursă de energie regenerabilă, reducând dependența de combustibilii fosili și emisiile de gaze cu efect de seră. Panourile fotovoltaice sunt folosite atât în aplicații rezidențiale, cât și în proiecte de mare amploare pentru producția de energie la scară largă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea