Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO | Mircea Jurj, bucătarul din Alba, a trecut de bootcamp la Chefi la cuțite: Chef Orlando Zaharia l-a ales în echipa sa de tunici mov

Ioana Oprean

Publicat

în

Mircea Jurj, bucătarul din Alba, a trecut de bootcamp la Chefi la cuțite: Chef Orlando Zaharia l-a ales în echipa sa de tunici mov

Mircea Jurj, bucătarul din Alba Iulia, a participat în ediția din 15 aprilie 2025 în etapa de bootcamp la show-ului Chefi la cuțite, la finalul căreia Chef Orlando Zaharia și-a ales concurenții din echipa sa de tunici mov și din care va face parte și el.

Chef Orlando Zaharia a ales cine sunt concurenții din echipa lui, la Chefi la cuțite 2025. Aceștia au primit tunica mov în sezonul 15 și s-au alăturat cuțitului de aur, pe nume Claudiu Gherghuț. A fost un bootcamp dificil, cu probe ce au testat abilitățile și talentul pretendenților la echipe. S-au servit astfel porții generoase de emoții atât pentru ei, cât și pentru jurați.

Festivalul Roman Apulum 2025

Cine sunt concurenții din echipa lui Chef Orlando Zaharia la Chefi la cuțite 2025. Ei vor purta tunica mov: ”Pasiune. Asta au oamenii din echipa mea. E un lucru pe care eu mereu l-am apreciat. Și am crezut mereu în cei care își doresc cu adevărat să fie tot mai buni! Să meargă BANDA! Noi suntem gata!”, a transmis Chef Zaharia Orlando.

Din echipa mov face parte și Mircea Jurj. Bărbatul are 60 de ani, este din Alba Iulia și de meserie este bucătar. Bărbatul se laudă cu o experiență impresionantă în bucătărie, dobândită nu doar în România, ci și în Germania. I-a surprins pe jurați în audiții cu o rețetă inedită rețetă de ficat de strut în sos de vin, salvie, ceapă și sos chilly, cu piure de cartofi cu mascarpone, cremă de brânză și trufe, cu sos de carambola, ghimbir și suc de rodie. Bărbatul vrea să demonstreze că bucătăria nu are multe secrete pentru el.

Din echipă mai fac parte Claudiu Gherguț – cuțitul de aur din echipa mov a lui Chef Orlando Zaharia, Andreea Apostoiu, Nicoleta Ion, Adrian Doroftei, Alina Bergamini și Tiger (Gabriel Sandu).

Mircea Jurj s-a prezentat în fața juraților cu o rețetă inedită, ce a stârnit discuții la masa juraților. Concurentul a decis să riște totul cu un preparat nu tocmai popular la noi în țară și iată că asta i-a adus șansa de a merge mai departe în bootcampul Chefi la cuțite.

Bărbatul este de meserie bucătar și a dezvăluit întâmplări trăite în perioada în care a lucrat în străinătate. Ca să îi impresioneze pe chefi, acesta a ales să pregătească o inedită rețetă de ficat de strut în sos de vin, salvie, ceapă și sos chilly, cu piure de cartofi cu mascarpone, cremă de brânză și trufe, cu sos de carambola, ghimbir și suc de rodie.

„În primul, am vrut cu acest preparat din seara asta să îi impresionez pe chefi. E un preparat inedit, nou, m-am gândit și la un mod de plating, un mod de prezentare. O să vedeți ce rețetă am conceput. M-am gândit să gătesc un ficat de struț în sos de vin, salvie, ceapă și sos sweet chilly. Fac și piure de cartofi cu cremă de brânză, mascarpone și trupe. Fac sos de carambola, căpșuni, ghimbir și suc de rodie”, a zis acesta în timă ce pregătea rețeta.

„Mi-aș dori să iau trei cuțite. Dacă iau patru cuțite vă promit că în noaptea asta nu o las pe nevastă-mea să doarmă. Am în suflet o dorință mare să ajung în echipe, să fiu cel mai fericit”, a mai completat el.

Jurații au fost surprinși atunci când au ridicat cloșurile și au privit preparatul din farfurie. Combinația inedită de ingrediente a atras imediat atenția și au apărut discuțiile la masa juraților.

La final, pentru curajul de a fi riscat cu un astfel de preparat inedit, concurentul a primit trei cuțite și șansa de a merge mai departe în bootcamp!

Foto: Facebook Chefi la cuțite


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | CLACA LA COASĂ – obicei străvechi readus la viață la Mogoș, în județul Alba, în care oamenii se ajută unii pe alţii. Cum se desfăşoară o clacă

Ioana Oprean

Publicat

în

CLACA LA COASĂ – obicei străvechi readus la viață la Mogoș, în județul Alba, în care oamenii se ajută unii pe alţii. Cum se desfăşoară o clacă Claca la coasă, un vechi obicei prin care oamenii dintr-o comunitate se ajutau reciproc ori de câte ori aveau ceva de făcut, este readus la viață an de […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

Deschiderea oficială a Festivalului Roman Apulum: Tabără antică, demonstrații, târg de sclavi, spectacol cu foc, paradă cu torțe și lupte cu gladiatori. PROGRAMUL zilei de sâmbătă

Ioana Oprean

Publicat

în

Deschiderea oficială a Festivalului Roman Apulum: Tabără antică, demonstrații, târg de sclavi, spectacol cu foc, paradă cu torțe și lupte cu gladiatori. PROGRAMUL zilei de sâmbătă ”Festivalul Roman Apulum – Ad Portas!” s-a deschis oficial astăzi la ora 12.00, în Piața Cetății din Cetatea Alba Carolina. Jurământul anual de credință față de împărat a fost […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

Încă un pas spre începerea edificării pasajului subteran din Alba Iulia – zona Stadion: Contribuția din bugetul municipiului pentru relocarea unor linii electrice, la aprobare în Consiliul Local

Lucian Daramus

Publicat

în

Încă un pas spre începerea edificării pasajului subteran din Alba Iulia – zona Stadion Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Alba Iulia de marți, 19 august, se află și un proiect de hotărâre privind aprobarea participării la finanțarea lucrărilor de eliberare amplasament și/sau realizare condiții de coexistență rețele electrice (proiectare și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea