Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO | Mircea Jurj, bucătarul din Alba, a trecut de bootcamp la Chefi la cuțite: Chef Orlando Zaharia l-a ales în echipa sa de tunici mov

Ioana Oprean

Publicat

în

Mircea Jurj, bucătarul din Alba, a trecut de bootcamp la Chefi la cuțite: Chef Orlando Zaharia l-a ales în echipa sa de tunici mov

Mircea Jurj, bucătarul din Alba Iulia, a participat în ediția din 15 aprilie 2025 în etapa de bootcamp la show-ului Chefi la cuțite, la finalul căreia Chef Orlando Zaharia și-a ales concurenții din echipa sa de tunici mov și din care va face parte și el.

Chef Orlando Zaharia a ales cine sunt concurenții din echipa lui, la Chefi la cuțite 2025. Aceștia au primit tunica mov în sezonul 15 și s-au alăturat cuțitului de aur, pe nume Claudiu Gherghuț. A fost un bootcamp dificil, cu probe ce au testat abilitățile și talentul pretendenților la echipe. S-au servit astfel porții generoase de emoții atât pentru ei, cât și pentru jurați.

Apulum Agraria 2025

Cine sunt concurenții din echipa lui Chef Orlando Zaharia la Chefi la cuțite 2025. Ei vor purta tunica mov: ”Pasiune. Asta au oamenii din echipa mea. E un lucru pe care eu mereu l-am apreciat. Și am crezut mereu în cei care își doresc cu adevărat să fie tot mai buni! Să meargă BANDA! Noi suntem gata!”, a transmis Chef Zaharia Orlando.

Din echipa mov face parte și Mircea Jurj. Bărbatul are 60 de ani, este din Alba Iulia și de meserie este bucătar. Bărbatul se laudă cu o experiență impresionantă în bucătărie, dobândită nu doar în România, ci și în Germania. I-a surprins pe jurați în audiții cu o rețetă inedită rețetă de ficat de strut în sos de vin, salvie, ceapă și sos chilly, cu piure de cartofi cu mascarpone, cremă de brânză și trufe, cu sos de carambola, ghimbir și suc de rodie. Bărbatul vrea să demonstreze că bucătăria nu are multe secrete pentru el.

Din echipă mai fac parte Claudiu Gherguț – cuțitul de aur din echipa mov a lui Chef Orlando Zaharia, Andreea Apostoiu, Nicoleta Ion, Adrian Doroftei, Alina Bergamini și Tiger (Gabriel Sandu).

Mircea Jurj s-a prezentat în fața juraților cu o rețetă inedită, ce a stârnit discuții la masa juraților. Concurentul a decis să riște totul cu un preparat nu tocmai popular la noi în țară și iată că asta i-a adus șansa de a merge mai departe în bootcampul Chefi la cuțite.

Bărbatul este de meserie bucătar și a dezvăluit întâmplări trăite în perioada în care a lucrat în străinătate. Ca să îi impresioneze pe chefi, acesta a ales să pregătească o inedită rețetă de ficat de strut în sos de vin, salvie, ceapă și sos chilly, cu piure de cartofi cu mascarpone, cremă de brânză și trufe, cu sos de carambola, ghimbir și suc de rodie.

„În primul, am vrut cu acest preparat din seara asta să îi impresionez pe chefi. E un preparat inedit, nou, m-am gândit și la un mod de plating, un mod de prezentare. O să vedeți ce rețetă am conceput. M-am gândit să gătesc un ficat de struț în sos de vin, salvie, ceapă și sos sweet chilly. Fac și piure de cartofi cu cremă de brânză, mascarpone și trupe. Fac sos de carambola, căpșuni, ghimbir și suc de rodie”, a zis acesta în timă ce pregătea rețeta.

„Mi-aș dori să iau trei cuțite. Dacă iau patru cuțite vă promit că în noaptea asta nu o las pe nevastă-mea să doarmă. Am în suflet o dorință mare să ajung în echipe, să fiu cel mai fericit”, a mai completat el.

Jurații au fost surprinși atunci când au ridicat cloșurile și au privit preparatul din farfurie. Combinația inedită de ingrediente a atras imediat atenția și au apărut discuțiile la masa juraților.

La final, pentru curajul de a fi riscat cu un astfel de preparat inedit, concurentul a primit trei cuțite și șansa de a merge mai departe în bootcamp!

Foto: Facebook Chefi la cuțite


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | A început culesul viilor la Jidvei: Sute de oameni au intrat în vie. Concurs de cules struguri

Lucian Daramus

Publicat

în

Concurs de cules struguri de Ziua Recoltei la Jidvei Sâmbătă, 6 septembrie 2025, de Ziua Recoltei, cu prilejul începutul culesului viilor, s-a desfășurat la Jidvei un atractiv și extrem de disputat concurs de cules struguri.  S-au întrecut în arta culesului de struguri cu rapiditate concurenți de toate vârstele. „Mișcare, multă mișcare!”, a fost îndemnul repetat […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO | 1.500 de europaleți din care va fi construită „Masa care unește” au ajuns în Cetatea Alba Carolina: Pregătiri intense pentru un nou record mondial la Alba Iulia

Lucian Daramus

Publicat

în

1.500 de europaleți din care va fi construită „Masa care unește” au ajuns în Cetatea Alba Carolina Sâmbătă, 6 septembrie, în Cetatea Alba Carolina au ajuns 1.500 de europaleți din care va fi construită „Masa care unește”. Citește și: VIDEO | Andreea Esca prezentă la „Masa care unește”, în Cetatea Alba Carolina. Eveniment probă,  pentru […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO | A început Festivalul Toamnei la Apulum Agraria 2025: Aromele toamnei, într-o lecție plină de istorie… în Cetatea Alba Carolina. PROGRAMUL

Ioana Oprean

Publicat

în

A început Festivalul Toamnei la Apulum Agraria 2025: Aromele toamnei, într-o lecție plină de istorie… în Cetatea Alba Carolina Sâmbătă, 6 septembrie 2025, la ora 10.00, a avut loc deschiderea oficială a Festivalul Toamnei la Apulum Agraria 2025, pe latura de Vest a Cetății Alba Carolina.  Fructe, legume, delicii de sezon şi toate aromele toamnei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea