Rămâi conectat

Sport

FOTO: Metalurgistul Cugir – Industria Galda 2-3 (1-2), derby „de Alba” de calitate! Moldovan: „lecție de atitudine a Industriei”, Ciucă: „băieții mei ca niște lei”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fără tăgadă că Metalurgistul Cugir – Industria Galda, scor 2-3 (1-2), a fost cel mai spectaculos și de calitate derby „de Alba” din cele 10 derulate până în prezent în actuala stagiune! Răsturnări de scor (1-0, 1-2, 2-2), suspans, ratări uriașe, tensiune, dar peste toate decență și mult respect între cele două bănci tehnice, mărturie fiind declarațiile oferite la final de cei doi antrenori principali.

Făgărășanu, golgheterul Seriei a 5-a a deschis scorul, apoi Daniel Lupșan s-a răzbunat în teren pentru evenimentele petrecute în urmă cu câțiva ani și a înscris prima sa dublă stagională la întâia apariție ca oponent pe „Arena Cugir”. A apărut la rampă juniorul cugirean Marian Codrea (remarcabilă creștere a randamentului în retur), fiecare echipă a avut câte o bară, Cugirul a rămas fără fundași centrali, Boancă a ratat o ocazie uriașă, iar în ultimul minut Alexandru Costea a dat lovitura pentru Industria, campioana deplasărilor, ce a stricat invincibilitatea Cugirului din 2018.

Citește și: FOTO, LIVE-TEXT: Metalurgistul Cugir – Industria Galda, 2-3 (1-2), în derby „de Alba”! Campioana deplasărilor a dat lovitura sub Drăgana, invincibilitate stricată pentru cugireni!

Metalurgistul a pierdut prima dată în 2018, sfârșindu-se o serie de 9 jocuri fără eșec, iar Industria este „sperietoare” pentru gazde, cu cele 29 de puncte externe (dublul punctelor acumulate la Galda!).

*Călin Moldovan: „Noi, greșeli impardonabile! Industria are o inimă mare!”

Felicit oaspeții pentru lecția de atitudine și caracter predată. Până acum aveam anumite semne de întrebare raportat la poziția Industriei în clasament, dar ne-am dat seama de ce a reușit asemenea rezultate externe o echipă ce nu are mijloace fotbalistice prea multe, dar are o inimă mare„, a fost caracterizarea oponentului în opinia principalului cugirean. „Fotbalul ne-a pedepsit! După ce am deschis scorul, am revenit la greșelile noastre impardonabile, uriașe, ce nu au ce căuta nici măcar la sintetic! I-am dat oxigen adversarului ce a revenit în joc, am trecut ușor de la o stare la alta. La fotbal nu trăiește nimeni din amintiri, iar pentru a arăta ca o echipă ce vrea performanță adevărată, trebuie să ne schimbăm mult modul de abordare al antrenamentelor și jocurilor. Am suferit și din pricina accidentărilor fundașilor centrali Negrescu și Itu, am terminat în zona centrală cu improvizații, dar asta nu scuză cu nimic faptul că greșim în continuare impardonabil”, a menționat Călin Moldovan, cu trimitere la penalty-ul provocat de Negrescu în minutul 15, fază din care Industria a restabilit egalitatea. Același fundaș a greșit și la marea ocazie ratată de Frențiu (39), înainte ca D. Lupșan să marcheze din nou.

*Paul Ciucă: „Aceștia sunt băieții mei, ce au inimă de lei!”

Fericit, Paul Ciucă și-a exteriorizat sentimentele după victoria de la Cugir, în versuri, în prima parte a declarației: „Aceștia sunt băieții mei, ce au inimă de lei!”

Nu-i de joacă cu fiara rănită. Felicit băieții, le mulțumesc pentru bucuria trăită. Mă bucur enorm pentru Dani Lupșan și îi mulțumesc lui Gică Goronea că a ales să revină la Industria, în familie. Adversarii trebuie să țină capul sus, prestează un fotbal de mare calitate, le urez succes mai departe. Să nu fie triști, astăzi diferența s-a făcut la atitudinea fantastică avută de leii mei„, a încheiat Ciucă. Acum două săptămâni, în Vinerea Mare, Metalurgistul Cugir învingea Performanța Ighiu în derby „de Alba”, iar Industria urca pe locul secund, între timp găldenii au pierdut 0-3 acasă cu Comuna Recea, iar Cugirul a ajuns pe locul secund, iar după acest meci Industria este iar a doua.

Foto: Alex CODREA

[nggallery id=5480]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea