FOTO/ ,,Marșul pentru viață” – eveniment desfășurat la Cugir, în prezența a peste 150 de participanți de toate vârstele
Sub genericul ,,Unic din prima secundă”, la Cugir s-a desfășurat sâmbătă, cea de-a IV-a ediție a ,,Marșului pentru viață”, eveniment desfășurat de Parohia Ortodoxă VI Cugir, la care au au fost prezenți peste 150 de participanți de toate vârstele, reprezentând și alte confesiunile religioase.
Marea majoritate s-a strâns la Biserica Ortodoxă „Trei Ierarhi”, iar apoi, însoțiți de organele de ordine din Cugir au pornit purtând pancarte pentru susținerea familiei și a vieții, în marș, pe străzile orașului, pe traseul: biserică – strada Rozelor – strada Alexandru Sahia – strada Nicolae Bălcescu, ultima oprire fiind la Centrul Cultural Cugir. A fost o manifestare de suflet organizată cu sprijinul preotului paroh Ioan Cândea și soția sa Silvia, menită să afirme valorile vieții umane, pentru promovarea familiei și, în mod special, pentru a promova unicitatea și dreptul la viață al tuturor ființelor umane, de la concepție, mărturisind despre importanța și sensul creștin al vieții umane.
,,Ediţia 2019 a ,,Marşului pentru viaţă”militează şi pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină. Este un lucru firesc să îi protejăm pe cei mai vulnerabili dintre noi şi să oferim femeilor sprijinul de care au nevoie pentru a trece cu bine peste situaţia dificilă pe care o întâmpină, iar Marşul pentru viaţă oferă ocazia ideală pentru a transmite acest mesaj de solidaritate şi iubire. Fiecare copil, de dinainte de a fi născut, se distinge de orice alt om de pe planetă: are ADN propriu şi caracteristici fizice şi psihice unice. Mai mult decât atât, el este un suflet unic, creat de Dumnezeu cu o menire specifică în această lume, pe care nimeni nu o poate înlocui”, le-a transmis celor prezenți, părintele Ioan Cândea.
La Centrul Cultural Cugir a avut loc cu acest prilej, un program artistic, în cadrul căruia un grup de elevi de clasa a doua aflaţi pentru prima data la Marşul pentru viaţă au transmis prin intermediul cântecului că ,,MAMA, aceasta fiinţă unică care alină orice durere, este indispensabilă în viaţa unui copil, nu doar prin faptul că are menirea de a darui viaţă ci şi prin faptul că întreaga lume a copilului se învârte în jurul ei”.
Astfel, Grupul vocal al clasei a II-a B al Şcolii Gimnaziale Nr. 3, aflat sub îndrumarea învăţătorilor Marcel Cibu şi Ionela Crăcin a interpretat cântecele: ,,Dor de mama” – solistă – Alexia Stoica; ,,Pentru tine mamă dragă”; ,,De ziua mamei mele”, acompaniate la chitară de Sebastian Ruja.
În mijlocul spectatorilor s-a aflat, tot pentru prima dată, şi Grupul vocal al Şcolii Gimnaziale Singidava, condus de Profesor Daniela Pascal. Elevii şcolii au marturisit, prin intermediul cântecului şi al poeziei, faptul că dorinţa unui copil de a-i spune MAMEI cât este de nepreţuită pentru el, este o dorinţă profundă izvorâta din recunoștință și iubire. Alături de cei care au luat parte la Marșul pentru viață au fost și tineri care prețuiesc viața și care sunt recunoscători pentru faptul că mamele lor au ales viața. O parte dintre ei au dorit să mulțumescă lui Dumnezeu și celor care i-au adus pe lume, prin cântec și vers. Mărturie a fost Grupul ,,ANOTIMPURI” al Scolii Gimnaziale Nr. 3 coordonat de Pr. Adrian Cebotari și Prof. Luminița Cebotari, care a interpretat piesele: ,,MAMA” și ,,O FATĂ CA EA”.
Programul artistic s-a încheiat de elevii Grupului vocal al Școlii Gimnaziale ,,Iosif Pervain”, aflați sub îndrumarea profesoarei Aurora Andriuc, care au adus de asemenea un prinos de recunoștință tuturor mamelor care au ales viața. Aceștia vor interpreta piesele: Mama, Ce scumpă-i mama mea și poezia Măicuța mea.
,,Incheiem aici Marșul pentru viață 2019 având convingerea că activitățile care prețuiesc și sprijină viața sunt o datorie de onoare pentru o societate care vrea să se dezvolte, să ducă mai departe și să îmbogățească ceea ce a primit de la generațiile anterioare Multumim Centrului cultural Cugir pentru sprijinul acordat! Mulțumim școlilor participante și cadrelor didactice implicate in buna desfasurare a programului artistic”, a spus părintele paroh Ioan Cândea.
La eveniment au mai luat parte preoții:
Mihai Gălățeanu – Biserica Ortodoxă ,,Adormirea Maicii Domnului”, Gheorghe Mihăilascu – Biserica Ortodoxă ,,Sf. Nicolae”, Marius Neștian – Biserca Ortodoxă ,,Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”, Adrian Cebotari – Biserica Sf. Aposoli petru și Pavel” –Vinerea.
(C.P.)
[nggallery id=6898]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
14 noiembrie 2024 | Peste 50 de șoferi testați pentru alcool și droguri în ultimele 24 de ore, în Alba: Amenzi de peste 32.000 lei și cinci permise reținute
14 noiembrie 2024 | Peste 50 de șoferi testați pentru alcool și droguri în ultimele 24 de ore, în Alba: Amenzi de peste 32.000 lei și cinci permise reținute În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentariio zi ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Sporto zi ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii11 ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ