FOTO: Mare petrecere şi poveşti vânătoreşti, la “Balul Vânătorilor” din Alba
În fiecare an, sfârşitul sezonului de vânătoare este prilej de mare petrecere pentru vânători. Peste 300 de persoane s-au adunat sâmbătă seara la „Balul Vânătorilor” din judeţul Alba, ce a avut loc la restaurantul Mercur din Alba Iulia. Toţi cei prezenţi la eveniment s-au distrat cât pentru un an întreg, având parte de dans, muzică şi multă voie bună.
După cum se ştie, pentru majoritatea, vânătoarea este o pasiune şi totodată un mod relaxant de a-şi petrece timpul liber. Şi de această dată, vânătorii au profitat de întâlnire şi au depănat amintiri dintre cele mai hazlii din timpul partidelor de vânătoare. Iată câteva dintre acestea, depănate la cald de….iscusiţii vânători, dar şi ce spun soţiile despre ei:
„Am fost la vânătoare şi a venit un misteţ… şi a venit la o distanţă bună…am găsit un culoar bun, am tras, dar din păcate mistreţul era surd şi a plecat mai departe, ne-a declarat renumitul vânător, Marius Barbieri.
„Prima întâmplare hazlie este că nu am nimerit din prima vânatul, pe semne este o chestie de destin şi tot cea mai frumoasă întâmplare este că în fiecare zi când se poate să merg la vânătoare, ies în natură şi mă bucur. Diferenţa dintre un nebun care se plimbă pe coclauri, cum spunem noi şi un vânător este că vânătorul are o puşcă în spate”, a declarat Cosmin Suciu, vânător cu o vechime de 4 ani.
Soţiile vânătorilor au recunoscut că nu e tocmai uşor să aibă acasă soţi cu o astfel de pasiune. „Nu-i uşor să fi soţie de vânător, trebuie să ai putere şi răbdare, să ai un caracter aparte, să îţi aştepţi soţul…” a spus Jeni Florea.
“Eu îl pregătesc sâmbăta seara, îi pregătesc hainele, duminica mă trezesc de dimineaţă, îi pun mâncărică cu el şi când vine seara, indiferent că a vânat sau nu este foarte fericit”, ne-a declarat Maria Barbieri.
Bineînţeles, participanţii la eveniment au avut parte de un meniu preparat numai din carne de vânat.
„Anul acesta, am pregătit pentru vânători şi soţiile dânşilor preparate foarte gustoase numai din carne de vânat…virşli, ciorbă a la grec cu carne de mistreţ şi bineînţeles tradiţionala friptură de mistreţ cu sos vânătoresc”, ne-a declarat bucătăreasa.
La petrecere a fost organizată şi o tombolă cu premii, la care a putut participa fiecare dintre cei prezenţi, prin achiziţionarea unui bilet în valoare de 10 lei. „Am adus şi trofeele să le expunem, avem o tombolă destul de bogată, sigur că ne gospodărim din timp şi încercăm să mulţumim oamenii,” a declarat Nicolae Oneţiu, directorul AJVPS Alba.
Premiul cel mare din cadrul tombolei a fost o femelă căprior, iar pentru celelalte premii organizatorii au pus la bătaie iepuri, fazani, ciorchine blănuri vulpe, raţe sălbatice, etc., dar şi obiecte de vânătoare şi cărţi de specialitate sau cu poveşti vânătoreşti, în total circa 100 de premii.
Petrecerea s-a încheiat târziu în noapte, şi toţi au fost mulţumiţi că au “vânat”… cea mai tare petrecere din an, dându-şi de pe acum întâlnire la Balul Vânătorilor 2014.
Întregul eveniment a fost organizat de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Alba.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Șomajul în scădere, în Alba: Câte persoane fără loc de muncă erau la sfârșitul lunii august 2024, în județ
Șomajul în scădere, în Alba: Câte persoane fără loc de muncă erau la sfârșitul lunii august 2024, în județ Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii august 2024 în Regiunea Centru a fost de 31813 persoane, reprezentând 12,9% din numărul total al şomerilor înregistraţi la nivel national (246382 persoane), informează Institutul Național de Statistică, Direcția Regională […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba