Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda rămâne cel mai în urmă cu lucrările. Ce dificultăți întâmpină constructorul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda, care se întinde de la Sebeș până la Pârâul Iovului, rămâne cel mai în urmă cu lucrările și probabil va fi ultimul finalizat.

Sebes-Turda, lot I11Potrivit unor informații, pe trei, din cei 17 kilometri ai lotului I, nu există încă autorizație de construcție, iar în unele zone se bate pasul pe loc din cauza siturilor arheologice și încă se realizează cercetări. Totodată, situația privind exproprierile este aproape finalizată, însă pe alocuri constructorul întâmpină dificultăți în continuarea lucrărilor din cauza liniilor de înaltă tensiune.

Valoarea contractului pe lotul 1 este de 541.739.137 lei TVA din care: 460.478.266 lei – Fondul de Coeziune (85%), iar 81.260.870 lei – Guvernul Romaniei (15%), iar companiile care execută lucrarea sunt Impresa Pizzarotti, în asociaere Pomponio Constructii SRL, potrivit CNADNR.

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda este cel mai în urmă cu lucrările, care, conform contractului încheiat între CNADNR SA şi Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL în data de 2 decembrie 2014, ar trebui finalizate în data de octombrie 2016.

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a declarat la mijlocul lunii august că Autostrada Sebeș-Turda ar putea fi finalizată spre sfârșitul anului viitor, întrucât după ce a vizitat lotul IV cuvântul folosit de constructor a fost ”accelerare”.

”Teoretic a fost angajamentul pentru 2018, dar în primul trimestru, în jur de martie, dar cuvântul cheie care a fost folosit este ”accelerare”. Eu de aceasta am venit aici, de aceasta sunt aici, să căutăm să accelerăm și să terminăm spre sfârșitul anului viitor”, a spus ministrul Transporturilor.

Mai mulţi localnici din Lancrăm declară că situaţia este revoltătoare, pentru că la ei se circulă, de multe ori, bară la bară.

Autostrada Sebeş-Turda are o lungime de 70 de kilometri și este împărţită în patru loturi. Primul lot întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

FOTO Gan Darius 

[nggallery id=2608]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești O fetiță de doar 3 ani a fost grav rănită joi după-masa, după ce a căzut de etajul unei locații de cazare din satul Călugărești, comuna Avram Iancu. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea