Rămâi conectat

Sport

(FOTO) Liceul Sportiv Alba Iulia – în 30 de ani a devenit fabrică de… campioni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Florin Bercean la Ziua Liceului Sportiv80

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia s-a îmbrăcat în ţinută de gală, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la înfiinţarea fostei Şcoli nr. 8 (ulterior Şcoala „Nicolae Iorga”), pe fundamentul căreia s-a clădit viitorul liceu vocaţional albaiulian. „Zilele Liceului cu program Sportiv” din acest an au fost marcate printr-o ceremonie grandioasă desfăşurată în sala de sport, invitatul de onoare al evenimentului fiind FLORIN BERCEAN, antrenorul lotului olimpic feminin  de judo al României, declarat anul trecut cel mai bun antrenor de judo din Europa. Alături de conducerea liceului – prof. Nicuşor Marcu, un director tânăr, dinamic şi plin de iniţiativă, prof. Ioan Ţăran – care şi-a pus întreaga experienţă în slujba liceului şi prof. Simona Todoran, o profesoară implicată şi activă, s-au aflat colectivul de cadre didactice şi elevi, precum şi numeroşi invitaţi. I-ar menţiona pe pr. Simion Todoran, deputatul Călin Potor, Ion Dumitrel – preşedintele CJ Alba, Florin Roman – vicepreşedinte, Ioan Bodea . director CJ Alba, Dorin Şerdean – viceprimar, Ioan Achim – prorector la UAB, col. Marcel Domşa – comandantul Colegiului Militar „Mihai Viteazul”, lt. col. Daniel Albu, Dan Susa – DJTS Alba, prof. Dorin Sandea – şeful IŞJ Alba, alţi inspectori şcolari şi directori sau directori adjuncţi ai liceelor colaboratoare.

*Florin Bercean – o carieră strălucitoare ca judoka şi antrenor

După o scurtă prezentare a istoricului şi palmaresului liceului, care a strâns de-a lungul anilor peste 150 de medalii de aur, argint şi bronz la competiţii naţionale şi internaţionale şi rugăciune de binecuvântare, a fost proiectat un film de pezentare a personalităţii invitatului special Florin Bercean. Florin Bercean la Ziua Liceului Sportiv40„Maestru de ceremonii”  a fost şi de această dată directorul Nicuşor Marcu, care a enumerat câteva dintre performanţele antrenorului lotului olimpic feminin de judo al României, care se laudă cu nu mai puţin de 47 de medalii de aur, 38 de medalii de argint şi 67 de medalii de bronz, la campionatele naţionale, plus două medalii de bronz la Cupa Mondială, 3 medalii de aur şi una de bronz la Cupa Europei şi multe altele. „Sper ca sportivele noastre de la judo să fie un exemplu pozitiv pentru sportivii dumneavoastră”, a spus Florin Bercean, care a ţinut să mulţumească pentru onoarea făcută şi să-i felicite pe profesori şi elevi, cărora le-a urat sănătate, fericire şi, mai ales, foarte mult noroc în viaţă. Pe parcursul ceremoniei şi la finalul acesteia, Florin Bercean a acordat doritorilor autografe pe kimono-uri şi centurile de judo sau pe fotografii.

*Numai cuvinte de laudă din partea oficialităţilor prezente

„Cel mai bun ambasador al sportului judeţean”, cum a fost denumit preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, de către directorul Nicuşor Marcu, a spus că CJ Alba încearcă să sprijine cât mai mult sportul, sperând că sportivii crescuţi la Liceul Sportiv Alba Iulia vor ajunge în viior să reprezinte România la Jocurile Olimpice. Deputatul Călin Potor a accentuat faptul că şcoala sportivă albaiuliană este una foarte serioară, iar viceprimarul Dorin Şerdean – fost angajat al şcolii, a spus că „educaţia şi sportul pot fi pilonii pe care să se reclădească ceea ce nu s-a făcut bine şi să se îmbunătăţească ceea ce este bun. Prorectorul Ioan Achim a subliniat că sportul creează caractere, oameni, rigoare şi îi învaţă pe tineri cum să se comporte în spiritul fair-play.

Florin Bercean la Ziua Liceului Sportiv61Prof. Dorin Sandea a arătat că Liceul Sportiv Alba Iulia este o unitate liceală de prestigiu, care pe parcursul timpului a demonstrat că se poate face sport de performanţă pe baza educaţiei fizice, la Alba Iulia, Dan Susa i-a felicitat pentru rezultate, iar col. Marcel Domşa a amintit că sportul şi liceul militar fac casă bună, chiar dacă în întrecerile directe elevii sunt adversari şi a spus că municipiul Alba Iulia ar fi mai sărac fără Liceul Sportiv, care are profesori serioşi, dedicaţi meseriei şi elevi cu dorinţă de pregătire. Cu toţii au ţinut să felicite elevii, profesorii, antrenorii şi părinţii pentru performanţele în plan sportiv, completate şi de cele la învăţătură. În semn de mulţumire pentru sprijinul acordat, au fost decernate plachete aniversare şi diplome oaspeţilor evenimentului.

*Program artistic-sportiv de calitate

Aşa cum ne-a obişnuit anii trecuţi, Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia a prezentat un program artistic şi sportiv de înaltă ţinută, prezentat de prof. Simona Todoran, artizanii spectacolului, pentru că realmente copiii au făcut spectacol, au fost şi de această dată neobosiţii profesori Mărioara şi Ovidiu Popa, înv. Tania Lovin şi prof. Luciana Cristea. Programul a cuprins dans medieval, melodii în limbile română, italiană, spaniolă şi engleză interpretate de elevii Şcolii Miceşti, structură a liceului, demonstraţie de judo a sportivilor antrenaţi de prof. Ioan Todor, exerciţiu de majorete, un moment muzical cu… campioana naţională la baschet Mihaela Gherman (o voce care merită atenţie!), dansuri moderne, încheindu-se cu imnul Liceului Sportiv. Florin Bercean la Ziua Liceului Sportiv55La final, au fost premiaţi cu diplome şi plachete antrenorii, respectiv cu diplome şi sume de bani jucătorii şi echipele care au obţinut performanţe la campionatele naţionale şi balcanice, precum şi elevii care au cucerit premii la olimpiadele şcolare pe discipline de învăţământ. La mulţi ani, felicitări colectivului Liceului Sportiv Alba Iulia şi mult succes  în continuare! Mai multe fotografii de la sărbătoarea Liceului Sportiv găsiţi pe pagina de faceboook a ziarului „Unirea”

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia – NK Triglav 1-1 (0-0), într-un meci amical în Slovenia | Blănaru, o nouă reușită pentru „alb-negrii”

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia – NK Triglav 1-1 (0-0), într-un meci amical în Slovenia, golul „alb-negrilor” fiind marcat de Blănaru (90). În al treilea joc de verificare disputat în Slovenia, CSM Unirea Alba Iulia a întâlnit NK Triglav, la Dragovrad, locația stagiului centralizat. Deși iarăși au întâlnit un adversar de categorie superioară, „alb-negrii” au etalat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea