Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia – proiect Erasmus+ în Portugalia

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 6-10 noiembrie 2017, un grup de patru elevi de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia (Ana Croitoru, Natalia Nicolae, Darius Toma, clasa a VIII-a, Simona Ștef, clasa aVII-a) însoţiţi de directorul liceului, prof. Stelian Feraru, coordonatorul proiectului prof. Livia Dioşan, prof. Monica Incze şi prof. înv. primar Anca Rancov s-au deplasat în Portugalia, Vieira de Leiria pentru a participa la activități specifice de învățare și întâlniri transnaționale de proiect în cadrul proiectului european Erasmus+ „Music is… Life Long Learning”.

Au fost prezenţi, de asemenea, profesori şi elevi din Italia (Instituto Comprensivo Alba Adriatica), Spania (Ceip Gloria Arenillas, Zaragoza), Polonia (Szkola Podstawowa nr.2, Zabki) şi ţara gazdă (Agrupamento de Escolas de Vieira de Leiria).

Profesorii şi elevii au fost întâmpinaţi de primarul localităţii Marinha Grande şi de profesorii şi elevii portughezi. La primăria din Marnha Grande, eleva Natalia Nicolae a susținut un recital de flaut, în aplauzele gazdelor și a celorlalți parteneri de proiect. Elevii români au participat la diferite workshop-uri și activități de învățare, în sala de festivităţi a şcolii şi pe scena teatrului din localitate. În aplauzele spectatorilor toţi copiii s-au unit şi au intonat „Oda bucuriei” într-o atmosferă plină de entuziasm. Momentele muzicale au fost diverse: dansuri moderne, cântece şi dansuri tradiţionale portugheze, iar în cadrul seratei muzicale organizate la nivel de comunitate, soliştii instrumentişti au fost elevii români, respectiv Ana Croitoru şi Ştef Simona la pian, Natalia Nicolae la flaut, Darius Toma la vioară.

În cadrul seminarului „Competenţă matematică prin muzica digitală” au fost organizate workshop-uri de către profesorii din toate ţările participante. Din partea României, d-na prof. Livia Dioşan a prezentat activităţile specifice de predare-învățare a matematicii și TIC prin intermediul muzicii, realizate de profesorii de specialitate ai Liceului de Arte.

O parte semnificativă din timpul petrecut în Portugalia a fost dedicat vizitelor. În Marinha Grande elevii au fost interesaţi de producerea manuală a sticlei decorative, au văzut apoi Şcoala de Muzică şi Castelul medieval din Vieira de Leiria. Impresionante au fost şi grandioasa mănăstire de piatră din Batalha, peştera de la Mira D’Aire şi Sanctuarul Fecioarei Maria de la Fatima. O zi a fost dedicată şi vizitării unor obiective din capitala ţării, oraşul  Lisabona: Mănăstirea Sf. Ieronimos, Memorialul ostaşilor portughezi, portul oraşului, Turnul Belem, Cetatea medievală, Muzeul Marinei.

S-au legat prietenii durabile şi au rămas amintiri frumoase. Portugalia și familiile portugheze au rămas în inimile participanților de la Liceul de Arte pentru căldura umană, zilele însorite, minunatele plaje scăldate de valurile Oceanului Atlantic şi ospitalitatea gazdelor. (prof. înv. primar Anca Rancov, Liceul de Arte „Regina Maria”)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, premiul I și II la concursul național ”Eroul meu de ieri și de azi”: Povești de viață impresionante așezate pe hârtie de Iulia Laza, Lucas Popescu și Raluca Ramf

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, premiul I și II la concursul național ”Eroul meu de ieri și de azi”: Povești de viață impresionante așezate pe hârtie de Iulia Laza, Lucas Popescu și Raluca Ramf Poveștile din trecut ale veteranilor de război, ale prizonierilor sau ale celor deportați sunt povești de viață impresionante. Elevii colegiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea