FOTO: Lecţie de istorie după 155 de ani. Mica Unire sărbătorită prin recitaluri, poezii şi discursuri, la Colegiul „HCC” din Alba Iulia
Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită astăzi şi la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, de elevii claselor a IX-a şi a XI-a prin discursuri, recitaluri şi poezii, coordonaţi de prof. Daniela Cetean, care a explicat, cele mai importante momente ale Unirii.
Prin Unirea Moldovei cu Muntenia se împlinea un vis, un ideal pe care poporul nostru îl nutrea dintotdeauna, fiindcă Unirea, visul tuturor românilor, vis scump, a venit din vechimea secolelor, din vremea lui Burebista și Decebal. Mica Unire a fost un proces complex la care a contribuit întreaga naţiune, iar Alexandru Ioan Cuza a fost ajutat de cei care sunt acum numiţi, oamenii lui: Vasile Alecsandri, Mihail Kogâlniceanu, I. C. Brătianu şi Ion Ghica.
Citeşte şi 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza
Cu această ocazie, elevii Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” au „trecut prin istorie” participând la o lecţie interactivă care a durat 50 de minute.
Primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român a fost făcut la 24 ianuarie 1859, iar fără acest important eveniment Marea Unire nu ar fi existat.
Citeşte şi 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza
[nggallery id=1035]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Cultură Educație
FOTO | Echipajul Școlii Gimnaziale „Singidava” din Cugir, locul III la etapa națională a concursului „Sanitarii Pricepuți” 2025: ”O recunoaștere a muncii, seriozității și implicării”
Echipajul Școlii Gimnaziale „Singidava” din Cugir, locul III la etapa națională a concursului „Sanitarii Pricepuți” 2025: ”O recunoaștere a muncii, seriozității și implicării” Echipajul județului Alba, de la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir a obținut locul III la etapa națională a concursului „Sanitarii Pricepuți” 2025, competiție de tradiție organizată de Crucea Roșie Română. Concursul a […]
FOTO | Rareș Achiței, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la Concursul „Eroul de ieri și de azi”: Povestea de viață a străbunicului așternută în lucrarea „Eroul meu bucovinean”
Rareș Achiței, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la Concursul „Eroul de ieri și de azi”: Povestea de viață a străbunicului așternută în lucrarea „Eroul meu bucovinean” Rareș Achiței, elev la Colegiul Militar din Alba Iulia, a câștigat premiul I la Concursul „Eroul de ieri și de azi”. Povestea de viață a […]
Sărbătoarea Muzicii 2025 continuă la Alba Iulia: Bărbierul din Sevilla, astăzi, pe scena din Piața Cetății
Sărbătoarea Muzicii 2025 continuă la Alba Iulia: Bărbierul din Sevilla, astăzi, pe scena din Piața Cetății Sărbătoarea Muzicii a început vineri, 11 iulie 2025, la Alba Iulia. În prima seară, pe scena din Piața Cetății din Alba Iulia, a urcat una dintre cele mai notabile voci ale României: Irina Baianț. Sute de persoane au umplut […]